fbpx

Cum a crescut Reddit pretul actiunilor GameStop cu 1700%

Cum a crescut Reddit pretul actiunilor GameStop cu 1700%

Pretul actiunilor GameStop, un magazin de gaming, a crescut cu 1700% datorita platformei Reddit. Desi cresterea este fantastica, unii analisti cred ca cresterea acestor preturi va fi doar temporara.

Platforma Reddit este un loc in care oamenii discuta diverse lucruri, indiferent ca e vorba despre filme, gaming, afaceri si asa mai departe. De asemenea, gazduieste sudreddit-uri pentru investitorii care sunt interesati sa investeasca in ceva, utilizatorii oferind sfaturi unii altora.

Cu toate acestea, se pare ca un subreddit care se numeste WallStreetBets (WSB) a realizat ceva fascinant. Prin intermediul unei serii de initiative coordonate, utilizatorii Reddit au reusit sa contribuie la cresterea preturilor actiunilor GameStop cu 1700%.

CITESTE SI:  VIDEO: iOS 11.1 imbunatateste dramatic autonomia bateriei iPhone-urilor

Acest lucru a fost posibil in principal pentru ca acel subreddit de pe Reddit pare sa vizeze short-sellerii care, pentru cei nefamiliarizati, sunt investitorii care pariaza pe esecul unei companii.

Acel subreddit de pe Reddit a dus la cumpararea de actiuni pe care investitorul obisnuit le-ar putea ignora, cum ar fi GameStop, BlackBerry, AMC si Macy’s.

CITESTE SI:  Un parteneriat neasteptat: Microsoft si Baidu lucreaza impreuna la masini fara sofer

Dar, ca sa fim cinstiti, au existat motive pentru care GameStop ar fi crescut oricum, deoarece compania a anuntat trei directori noi in consiliul sau, in speranta de a creste vanzarile.

Cu toate acestea, datorita faptului ca utilizatorii din subreddit-ul de pe Reddit se unesc si cumpara actiuni GameStop, actiunile companiei din Statele Unite au crescut cu un procent extraordinar.

CITESTE SI:  Compania care doreste sa cumpere TikTok

In urma cu un an, GameStop avea un pret de 4 dolari pe actiune, dar, in acest moment, datorita Reddit fiecare are un pret de 200 de dolari. Acestea fiind spuse, analistii au subliniat ca aceasta poate fi o bula si ca nu e clar cat timp va dura acest lucru. Deci poate ca nu ar fi recomandat sa cumperi actiuni GameStop chiar acum.