fbpx

Despic firu-n patru: Cum a fost avantajat Howard din Teoria Big Bang de catre scenarist in episodul 1

Despic firu-n patru Cum a fost avantajat Howard din Teoria Big Bang de catre scenarist in episodul 1

Deci, Teoria Big Bang. Un serial cu umor inteligent despre care am mai postat. E vorba in principal despre 4 indivizi inteligenti (Sheldon, Leonard, Howard si Raj), dar carora le cam lipsesc abilitatile sociale.

Si Penny – o duduie mediocra, dar care nu duce lipsa de abilitati sociale. Sheldon si Leonard locuiesc impreuna, iar Penny locuieste vizavi in aceeasi cladire.

Apartamentul celor doi e adesea vizitat de catre Penny, dar si de catre Howard (evreul) si Raj (indianul), locul ala e practic nucleul existentei lor in calitate de camarazi, locul in care mananca impreuna, discuta si joaca jocuri video.

“Despic firu-n patru” e o noua serie pe care am pregatit-o. Practic, analizez orice gasesc, in special pe YouTube (nu doar seriale), si incerc sa explic ce-au avut protagonistii – si nu numai – in minte.

Desigur, folosindu-ma de superioara mea inteligenta interpersonala. Subliniez: “interpersonala”, ca nu ma pretind atotcunoscator, exista cateva tipuri de inteligenta.

Am reurmarit pe YouTube primul episod (“Pilot”) al serialului Teoria Big Bang (am gasit episoadele impartite in parti). Si am ajuns la partea a 8-a a primului episod, parte care merita sa fie comentata.

Sheldon (ala in tricou) si Leonardo (ala imbracat intr-un fel de hanorac) tocmai fusesera, la cererea lui Penny, acasa la fostul ei iubit pentru a recupera de la el un televizor.

CITESTE SI:  De ce Netflix suspenda productia serialul "Stranger Things"

Dupa cum se poate vedea, cei doi eu esuat. Pe urma, Penny se ofera sa-i scoata in oras si sa le plateasca cina. Mai tarziu, apare o scena cu cei 5 in masina iesind in oras.

Howard recomanda un restaurant cu sushi si karaoke si dupa aia se pune pe cantat. Ulterior, Sheldon ii zice lui Leonard ca, dintre toti cei din masina, Leonard are cele mai mari sanse cu Penny.

Scenaristul dorea ca inca din primul episod sa se clarifice telespectatorilor ca, dintre cei 4 indivizi, Leonard trebuie sa fie cu Penny (cei doi vor forma un cuplu mai tarziu si asa vor ramane tot serialul). Cantatul lui Howard (orchestrat de scenarist) a fost menit sa duca la acea replica a lui Sheldon.

Acuma, inca o chestie. O parte dintre actorii din spatele acestor personaje au complexe de inferioritate, cum ar fi actorul lui Howard. Dupa acea replica a lui Sheldon, scenaristul s-a asigurat ca Penny se hlizeste, chipurile fermecata la maxim de Howard.

CITESTE SI:  CEO-ul Google tocmai a anuntat ca Android are doua miliarde de utilizatori

Asa l-a periat scenaristul pe actorul lui Howard in episodul 1 si nu va fi ultima oara. Actorul lui Howard e complexat ca nu e macho man. Iar actorul lui Sheldon e, nu in acest episod am observat, complexat pentru ca e gay.

Din acest punct de vedere, scenaristul il va avantaja pe Sheldon in episoadele viitoare. Unii dintre actori se simt afectati la nivel personal de ceea ce se petrece in film, iar scenaristul le cunoaste slabiciunile si complexele.

Cred ca si actorul din spatele lui Raj e complexat, nu in aceeasi masura ca ceilalti doi, adevarat. E complexat pentru ca provine din India, iar in acest serial mai apar din cand in cand glume xenofobe la adresa personajului lui, dar la scurt timp personajul lui Raj e pus intr-o lumina pozitiva.

In continuare, voi vorbi despre inconstanta anumitor personaje din Teoria Big Bang. Felul de a fi al unor personaje s-a schimbat complet de la episodul 1 la episoadele viitoare.

Incep cu Sheldon. In primul episod, Sheldon e portretizat in principal ca pe un individ inteligent, serios si critic la adresa tuturor. De-a lungul serialului, devine mai zambaret, mai descretit, mai glumet.

CITESTE SI:  Ce seriale de animatie vrea Ubisoft sa dezvolte

Cu alte cuvinte, mai cum e actorul in realitate. Pun al doilea tip de comportament si hlizeala pe seama orientarii sexuale a actorului lui Sheldon. Mai intai serios, mai tarziu ca o balerina powerpuff. Cu asta nu intentionez sa discriminez sau sa critic in niciun fel. E doar o observatie.

Si felul de a fi al lui Penny s-a schimbat. In primele episoade, era o simpaticuta amabila. Mai tarziu, personajul ei a adoptat o atitudine sarcastica, ironica, de sictir si de promiscuitate.

Si personajul lui Howard a trecut prin modificari. In episodul 1 si in urmatoarele, Howard a fost creionat ca pe un evreu afemeiat si rautacios. Mai tarziu, Oculta Mondiala evreiasca probabil s-a gandit ca imaginea asta nu e indicata pentru un evreu (aici glumesc, evident) si a devenit si Howard asta un personaj mai amabil si agreabil, a fost umanizat.

Personajul care a ramas cel mai constant dintre toate e Leonard. Dupa care urmeaza Raj. Schimbarile de comportament au fost planuite de scenarist sau de regizor, poate nu erau siguri inca din start cum ar trebui sa fie personajele.

Link pe YouTube (in cazul in care canalul dezactiveaza incorporarea pe site-urile externe).