fbpx
De ce agentiile de stiri critica Apple

De ce agentiile de stiri critica Apple

Agentii de stiri din Statele Unite s-au aliat impotriva companiei Apple din Statele Unite. Printre acele agentii de stiri de numara Wall Street Journal si New York Times.

Aceste agentii de stiri critica compania americana cam pentru acelasi lucru pentru care compania din Statele Unite e criticata si de Epic Games si Spotify.

Agentiile de stiri s-au alaturat Epic Games si Spotify impotriva taxei de 30% pe care Apple o percepe de la dezvoltatorii de aplicatii din App Store.

CITESTE SI:  Noile laptopuri Samsung Galaxy Book - preturi si specificatii

Un grup care reprezinta New York Times, WSJ si alte publicatii doreste ca Apple sa-si reduca procentul de 30% pentru abonamentele pentru primul an. “Termenii pietei unice a Apple au un impact semnificativ asupra capacitatii agentiilor de stiri de a continua sa investeasca in stiri si in divertisment de inalta calitate si de incredere, mai ales ca exista concurenta”, a declarat Jason Kint, CEO al Digital Content Next (DCN).

Editorii se alatura streamingului, gamingului si altora impotriva companiei din Cupertino si conditiilor sale pentru App Store. Editorul Epic Games doreste sa aduca Apple in instanta pentru ca a actionat ca monopol dupa ce a eliminat jocul Fortnite din App Store.

CITESTE SI:  Unde a ajuns streamerul Ninja, dupa Mixer

Mai tarziu, Epic Games a ordonat Apple sa nu-i elimine instrumentele de dezvoltare, lucru pe care Epic Games l-a numit masura de represalii. De asemenea, si Microsoft a criticat compania pentru termenii App Store care exclud xCloud, Stadia si alte servicii de jocuri in cloud.

CITESTE SI:  Oamenii stau zile intregi la coada la magazinele Apple pentru iPhone X si smartphone-urile iPhone 8

Pentru aplicatiile de stiri care ofera servicii de abonament, App Store de obicei percepe 30% din veniturile din abonamente in primul an, apoi un procent de doar 15% dupa primul an.

Cu toate acestea, DCN sustine ca Apple a acordat conditii mai favorabile pentru Amazon prin aplicatia Amazon Prime Video pentru iOS pe App Store, percepand un procent de doar 15% inca din start – dupa cum a fost dezvaluit in cadrul recentelor audieri in Congresul american.