fbpx

Ce va produce compania Tesla a lui Elon Musk pentru prima data, pentru masinile sale

Ce va produce compania Tesla a lui Elon Musk pentru prima data, pentru masinile sale

CEO-ul Elon Musk al companiei Tesla din Statele Unite a indicat si poate chiar a confirmat ca va produce pentru prima data ceva anume. Este usor sa crezi ca compania lui Elon Musk produce acea componenta, avand in vedere ca se intampla ca aceasta sa aiba cea mai mare fabrica de baterii din lume.

Celulele de baterie reprezinta o componenta cruciala pentru Tesla, deoarece masinile sale electrice ar fi inutile fara ele. Compania lui Elon Musk s-a bazat in mare parte pe partenerul Panasonic pentru a primi celule de baterii pentru masinile sale, din 2014 incoace.

CITESTE SI:  Apple permite unei aplicatii pentru neutralitatea internetului sa apara pe App Store

O noua stire sustine ca Tesla incearca sa produca propriile celule de baterii pentru masini intr-un laborator secret in incercarea de a-si reduce dependenta de Panasonic pentru aceasta componenta importanta.

CNBC informeaza ca Tesla lucreaza la producerea propriilor celule de baterie. Daca reuseste, aceasta va putea oferi clientilor masini mai performante la preturi mai mici.

CITESTE SI:  De ce Apple suspenda un program pentru Siri

Mai mult, compania va fi capabila de acest lucru fara a impartasi date cu un partener extern. CEO-ul Elon Musk, a declarat in trecut ca compania a fost limitata de baterie.

Asta inseamna ca productia si vanzarile de masini electrice ale companiei erau impiedicate de lipsa acestor componente, precum si cele pentru sistemele Powerwall si Powerpack de stocare a energiei.

Daca devine capabila sa produca asa ceva, Tesla va evolua foarte mult si va deveni integrata pe verticala pe cat posibil, un tel pe care Elon Musk il are de mult timp.

CITESTE SI:  De ce armata americana analizeaza aplicatia TikTok

Stirea mentioneaza ca angajatii Tesla efectueaza cercetari privind fabricarea celulelor de baterie la un laborator aproape de fabrica de masini a Tesla din Fremont, California.

Angajatii lucreaza la proiectarea de celule avansate de acumulator litiu-ion, pe langa echipamente si procese noi care permit companiei lui Elon Musk sa produca in numar mare celulele de acumulator pentru masini.