fbpx

Compania care vrea o masina solara care nu se opreste niciodata

Compania care vrea o masina solara care nu se opreste niciodata

Exista in lume masini performante cu motor cu ardere interna. De asemenea, exista si masini electrice impresionante. Dar ce zici despre masinile care se bazeaza pe energie solara de la Soare pe care nu trebuie sa le opresti niciodata pentru a le incarca?

Exista vreun producator auto interesat de asa ceva? In timp ce compania Tesla lucreaza la baterii noi cu autonomii mai mari, compania Toyota incearca sa descopere o modalitate de a construi masini pe energie solara care functioneaza pentru o perioada exceptional de lunga de timp (cum ar fi pentru totdeauna).

CITESTE SI:  Ce date necriptate s-au recuperat dintr-o masina distrusa de la Tesla

LA Times a informat ca Toyota Moto Corp., Sharp Corp. si Noua Organizatie de Dezvoltare a Energiei si Tehnologiei Industriale (NEDO) din Japonia isi unesc fortele pentru ca acest lucru sa functioneze si pentru a testa un Prius solar de la Toyota.

Desigur, indiferent cine conduce proiectul sau lucreaza la proiect, va rezulta o inovatie uimitoare daca ideea functioneaza cu adevarat. Dar nu vom asista la aceasta inovatie incredibila in viitorul apropiat.

Cu toate acestea, stirea de LA Times a aratat planuri cu adevarat incredibile. Daca ideea companiei Toyota reuseste, va fi una dintre cele mai mari descoperiri ale tuturor timpurilor.

CITESTE SI:  VIDEO: Ce pret are masina electrica solara Sion care se incarca in timp ce o conduci

De exemplu, obiectivul companiei Toyota implica o masina solara care nu trebuie sa se opreasca pentru a se alimenta/incarca. Acest plan al Toyota este foarte ambitios si, daca oamenii vor vedea ceva de genul asta, vor fi uimiti.

Masinile electrice sunt foarte eficiente in comparatie cu masinile cu motor cu ardere interna. Dar acestea inca au nevoie de o statie de incarcare.

Cu tehnologia energiei solare, compania Toyota vrea sa folosim energie solara gratuita de la Soare pentru a incarca autoturismul si pentru a avea suficienta energie pentru a putea conduce intreaga noapte.

CITESTE SI:  Guvernul Statelor Unite ii da voie companiei SpaceX sa lanseze masina lui Elon Musk spre Marte

Suna bine, dar va fi o provocare grea pentru acele companii japoneze sa puna ideea in practica. “Avantajul masinii pe energie solara este ca e independenta de instalatiile de incarcare”, a declarat Koji Makino, manager de proiect la compania Toyota, pentru LA Times.

Pe langa plan, compania Toyota a oferit si alte informatii despre masina pe energie solara. Spre deosebire de alte autoturisme, acoperisul, capota si portbagajul se intampla sa fie unele dintre zonele pe care intentioneaza sa foloseasca celule solare.

Sursa imagine: Flickr.com