fbpx

Ce jocuri vor sosi pe un PC japonez din anii ’80

Ce jocuri vor sosi pe un PC japonez din anii '80

Conform unei noi stiri, doua jocuri clasice vor fi portate pe un PC exclusiv japonez din anii ’80. PC-ul japonez in cauza se numeste Sharp X68000 si e pe baza de dischete, o tehnologie demodata de decenii.

Nu e ceva ciudat ca dezvoltatorii de gaming sa ofere suport pentru jocuri o perioada lunga de timp de la lansare, dar Nihon Falcon duce acest lucru la extrem.

Dupa cum a relatat Kotaku, compania Nihon Falcon din Japonia a anuntat intentia de a transfera versiunile originale ale joculetelor Ys I si Ys II pe Sharp X68000, un PC exclusiv japonez lansat pentru prima oara in anii ’80. Si intr-adevar, aceste joculete vor veni pe dischete de 3,5 inci.

CITESTE SI:  Progresul la care s-a ajuns cu internetul cuantic

ITMedia a adaugat ca va exista o derulare mai lina in jocuri si nu va fi nevoie sa introduci dischete goale pentru a-ti memora progresul. In afara de asta, totul va fi similar cu modul in care era jocul in urma cu trei decenii.

CITESTE SI:  Ce clipuri video Twitch au primit din senin notificari de incalcare a drepturilor de autor

Ys I a ajuns pe PC-ul X68000 din Japonia in 1991, dar a fost un remake cu personaje in 3 dimensiuni pre-randate, unii crezand ca acest lucru nu se potriveste liniei vizuale in doua dimensiuni.

Aceasta e prima oara cand joculetul Ys II al companiei Nihon Falcon – cu sediul principal in Japonia – ajunge pe PC-ul japonez. Portarile vor fi disponibile in Japonia pe 9 martie 2021 intr-un pachet cu pret echivalent de 84 de dolari.

Jocurile sunt cam scumpe, avand in vedere ca au aproximativ 3 decenii, dar compania Nihon Falcon din Japonia vizeaza un public de nisa. Daca esti genul de persoana care ravneste dupa ceva “nou” de jucat pe un PC japonez vechi de decenii, ar trebui sa incerci acele jocuri.

CITESTE SI:  Ce pret are HP Spectre 15 x360 - unul dintre primele laptopuri cu ecran AMOLED

Ce parere ai despre asta? Crezi ca gamerii vor fi dispusi sa cheltuiasca 84 de dolari pentru a putea juca acele jocuri pe PC-ul japonez Sharp X68000 din anii ’80?

Facebook