fbpx
Ce incarcator ofera masinilor electrice in doar 3 minute o autonomie de 100 de kilometri

Ce incarcator ofera masinilor electrice in doar 3 minute o autonomie de 100 de kilometri

Un grup de cercetare – cu membri printre care se numara doua companii auto – a dezvaluit un nou prototip de incarcator de 450kWh in Germania care incarca masinile electrice de trei ori mai rapid decat Tesla Supercharger.

De obicei, unul dintre dezavantajele de a avea o masina electrica este faptul ca aceasta necesita utilizarea unui incarcator special. Asta spre deosebire de autoturismele obisnuite care pot fi alimentate cu usurinta.

De asemenea, masinile electrice au nevoie de mai mult timp pentru a se incarca, ceea ce este din nou un dezavantaj, comparativ cu autoturismele obisnuite care au nevoie de numai cateva minute pentru alimentare.

CITESTE SI:  Qualcomm introduce cipul Snapdragon 820A pentru masini

Din fericire, companiile auto, cum ar fi Tesla, lucreaza la tehnologie pentru a creste viteza de incarcare. Dar se pare ca Porsche si BMW i-au luat-o inainte companiei Tesla.

BMW si Porsche au prezentat recent un prototip al unui nou incarcator pentru masini electrice in Germania. Se spune ca incarcatorul celor de la BMW si Porsche poate oferi o autonomie de 100 de kilometri cu o incarcare de doar 3 minute.

CITESTE SI:  Ce specificatii ar putea avea Huawei Mate 20 si Mate 20 Pro

Asta pentru ca incarcatorul BMW si Porsche, cunoscut drept FastCharge, are o capacitate de 450kWh, adica de circa 3 ori mai mult decat incarcatorul Supercharger al Tesla de 145kWh.

Dar, ca sa acordam merite companiei Tesla, aceasta intentioneaza in 2019 sa treaca la 250kWh, ceea ce ar trebui sa creasca viteza de incarcare.

Acestea fiind spuse, ar trebui mentionat faptul ca incarcatorul celor de la BMW si Porsche (care in 3 minute ofera o autonomie de 100 de kilometri) este un prototip, ceea ce inseamna ca nu este inca gata pentru a fi utilizat.

CITESTE SI:  Cate locuinte din Marea Britanie sunt abonate la un serviciu de streaming

De asemenea, mai trebuie sa spunem ca nu toate masinile electrice sunt capabile sa suporte 450kWh, ceea ce inseamna ca, pana ce masinile electrice nu sunt imbunatatite pentru a suporta o astfel de viteza, in cea mai mare parte proprietarii existenti de masini electrice nu vor putea profita pe deplin de toata aceasta putere inca.