fbpx

Valve respiratorii care costa 1 dolar. Cum le produc in masa niste voluntari

Valve respiratorii care costa 1 dolar. Cum le produc in masa niste voluntari

Niste voluntari din Italia vor sa produca in masa valve respiratorii care costa 1 dolar, nu 11.000 de dolari cat ar fi costat daca ar fi cumparat de la producator. Aceste valve respiratorii care costa 1 dolar pot fi cruciale pentru vietile pacientilor infectati cu coronavirusul Wuhan si care se afla in stare grava.

In cazurile mai grave de coronavirus Wuhan, poate fi necesar ca pacientii sa aiba nevoie sa fie conectati la dispozitive pentru a putea respira. Deficitul de valve respiratorii nu a fost niciodata o problema, dar in locuri precum Italia, in care numarul de cazuri de coronavirus e de ordinul miilor, acest lucru a pus o presiune incredibila pe sistemul de sanatate al tarii.

CITESTE SI:  Ce s-a dezvoltat pentru coronavirusul Wuhan si care poate fi eficient

Coronavirusul Wuhan e motivul pentru care spitalele incep sa ramana fara valve respiratorii suficiente. Dar, datorita muncii unui grup de voluntari, s-a folosit imprimarea 3D pentru ca aceste valve respiratorii sa poata fi produse in masa pentru coronavirusul Wuhan.

Si fiind incredibil de ieftine, costand 1 dolar sa fie produse de voluntari prim imprimare 3D, fata de 11.000 de dolari cat ar fi costat daca ar fi fost cumparate de la producator. Voluntarii au solicitat initial producatorului acces la planurile pentru producerea valvelor, dar cererea voluntarilor a fost respinsa, iar compania chiar i-a amenintat pe voluntari cu un proces de incalcare de brevet.

CITESTE SI:  Veste buna pentru medicii din Malaezia care lupta impotriva coronavirusului Wuhan

Cu toate acestea, potrivit voluntarilor, ei au dorit doar sa mentina pacientii infectati cu coronavirus Wuhan in viata si nu au avut nicio intentie de a distribui diagramele si planurile sau sa aiba profit.

CITESTE SI:  De ce motorul de cautare Bing al Microsoft nu mai poate fi accesat in China

Unul dintre voluntari, expert in imprimare 3D si proiectant de cercetare si dezvoltare la Lonati SpA, Michele Faini, a scris intr-o postare pe Facebook ca: “Pacientii erau in pericol de a deceda din cauza coronavirusului Wuhan si am actionat. Punct. Nu avem nicio intentie de profit si nu avem de gand sa folosim designurile sau valva respiratorie dincolo de nevoia stricta de a actiona – si nu vom oferi altora desenele”.