fbpx

Cum a avut loc primul accident al unei masini autonome Apple

Cum a avut loc primul accident al unei masini autonome Apple

Desi nu exista suficiente dovezi care sa sustina zvonurile potrivit carora compania Apple isi dezvolta propria masina, este evident ca compania din Cupertino isi testeaza tehnologia de conducere autonoma cu autoturisme deja existente, dar modificate.

Compania Apple procedeaza astfel de ceva timp si a informat ca, pentru prima data, o masina autonoma de-a sa a fost implicata intr-un accident. O masina autonoma de-a companiei Apple a fost implicata intr-o coliziune in timp ce circula pe autostrada de langa sediul companiei din Silicon Valley luna trecuta.

CITESTE SI:  Ce imbunatatiri a primit browserul Firefox Quantum al Mozilla pentru a fi mult mai rapid

Apple nu a oferit detalii cu privire la ambitiile sale pentru masini autonome. Stirile recente indica faptul ca compania din Cupertino are cel putin 5000 de angajati care lucreaza la acest proiect si ca dezvolta circuite electronice si chiar un cip proprietar pentru autoturisme fara sofer.

Un raport al accidentului a aratat ca unul dintre autovehiculele de testare Lexus RX 450h ale Apple a fost implicat intr-un accident pe data de 24 august.

CITESTE SI:  Google Chrome va eticheta negativ astfel de site-uri

Masina era in modul autonom in momentul accidentului, cand se indrepta spre sud pe autostrada Lawrence in Sunnyvale, California. Masina autonoma circula cu mai putin de 1,6 kilometri la ora cand un Nissan Leaf din 2016 se deplasa cu aproape 24 de kilometri pe ora din spate.

Accidentul a avut loc in jurul orei 15:00, cand masina autonoma a Apple a incetinit si a asteptat un decalaj in trafic pentru a circula pe autostrada.

CITESTE SI:  De ce Google ar putea renunta la motorul de cautare pentru China

Ambele autovehicule au fost avariate, dar nimeni nu a fost ranit in urma accidentului. In conformitate cu legea, un sofer uman era la volan, chiar daca autoturismul conducea singur. Un purtator de cuvant al Apple a confirmat ca autoturismul sau a avut accident, dar nu a oferit mai multe detalii legate de acesta. Poate le va oferi mai tarziu.