fbpx

Cum dezinfecteaza acest robot autonom suprafetele de coronavirusul Wuhan

Cum dezinfecteaza acest robot autonom suprafetele de coronavirusul Wuhan

Institutul de tehnologie MIT si compania Ava Robotics au lucrat la dezvoltarea unui robot autonom care poate naviga pe cont propriu si sa dezinfecteze suprafetele pentru bacterii si virusuri, inclusiv pentru coronavirusul Wuhan.

Bacteriile si virusurile nu sunt ceva nou. Dar, odata cu pandemia de coronavirus Wuhan, am descoperit cu cata usurinta se pot transmite unele dintre ele si cat de importanta este dezinfectarea suprafetelor.

Desi e posibil ca intr-o zi coronavirusul Wuhan va fi ceva de domeniul trecutului, asta nu nu inseamna ca ar trebui sa ne intoarcem deja la vietile noastre normale.

CITESTE SI:  Pentru cine ar fi util iPhone-ul si smartwatch-ul Apple Watch care detecteaza gazele otravitoare

De fapt, cercetatorii de la MIT au format un parteneriat cu Ava Robotics pentru a proiecta un robot care se poate deplasa in mod autonom. Acest robot va fi echipat cu lumina UVC care poate dezinfecta suprafetele, dar si sa neutralizeze particulele aeriene de coronavirus Wuhan.

Tinand cont de natura sa autonoma, asta inseamna ca fabricile cu depozite sau spatii comune, in general, pot fi dezinfectate dupa program, robotul putand naviga autonom in acele spatii, fara a fi nevoie de interventie umana.

CITESTE SI:  De ce OMS se alatura platformei TikTok

Pe baza designului sau actual, robotul autonom de dezinfectare de suprafete pentru coronavirusul Wuhan este capabil sa se deplaseze cu 0,35 kilometri pe ora, ceea ce inseamna ca poate acoperi un depozit de 371 de metri patrati in circa o jumatate de ora, dezinfectand suprafetele pentru 90% dintre particule.

Asa cum am mentionat, avand in vedere natura sa autonoma, robotul pentru neutralizarea coronavirusului poate fi folosit pentru tot felul de spatii, inclusiv restaurante, holuri din hoteluri, supermarketuri, scoli si asa mai departe.

CITESTE SI:  Coronavirusul. Apple explica cum functioneaza sistemul de urmarire a contactilor

Ramane de vazut cand va fi comercializat si implementat acest robot autonom de dezinfectare de suprafete, dar e cu siguranta ceva ce nu am fi surprinsi sa vedem folosit mai des in viitor, chiar si dupa ce se pune capat pandemiei de coronavirus Wuhan.