fbpx
Cum contribuie 4G la distrugerea coronavirusului Wuhan de pe suprafete

Cum contribuie 4G la distrugerea coronavirusului Wuhan de pe suprafete

In ziua de azi, mentinerea suprafetelor curate si ferite de bacterii si de coronavirusul Wuhan este mai importanta ca niciodata, mai ales acum cand coronavirusului Wuhan se raspandeste in intreaga lume. Acestea fiind spuse, operatorul AT&T din Statele Unite crede ca poate veni cu ceva util. Datorita utilizarii retelei sale LTE 4G, companii precum XENEX folosesc reteaua pentru a-si propulsa robotii care distrug coronavirusul  de pe suprafete.

Robotii companiei folosesc lumini ultraviolete cu xenon pentru a distruge bacteriile, sporii si coronavirusul Wuhan de pe suprafete. Acest lucru e crucial in locuri precum spitalele in care ajung o multime de pacienti, mai ales acum cand spitalele sunt pline cu pacienti infectati cu coronavirusul Wuhan.

CITESTE SI:  Ce califica proprietarul TikTok sa dezvolte un smartphone

Prin utilizarea 4G LTE, acesti roboti pot trimite informatiile inapoi la compania XENEX si la spitale precum a-si optimiza prestatia de distrugere a coronavirusului Wuhan de pe suprafete. Potrivit lui Paul Froutan, director de operatiuni la XENEX: “Abilitatea noastra de a primi datele de indata prin 4G LTE si de a sti ca acestea sunt corecte este de maxima importanta. Ne permite sa analizam performanta programelor de dezinfectare ale clientilor nostri pentru coronavirusul Wuhan, ceea ce poate avea un impact dramatic asupra capacitatii lor de a reduce riscul de infectie. Aceste date ne sunt furnizate prin AT&T pentru roboti”.

CITESTE SI:  Care este al doilea cel mai de succes film din istorie

Chris Penrose de la AT&T adauga: “AT&T ofera o conectivitate globala 4G LTE pentru robotii de la XENES. Printr-o singura platforma bazata pe cloud, putem oferi vizibilitate si agilitate, oferim companiei XENEX abilitatea de a se adapta dinamic la o afacere in schimbare”.

CITESTE SI:  De ce Samsung critica smartphone-urile iPhone 12 ale Apple

Interesant e ca aceasta nu e prima data cand conectivitatea mobila a fost sugerata pentru a fi utilizata intr-un astfel de mod, pentru roboti. Cand 5G era in primele etape, s-a indicat ca companiile vor inlocui WiFi-ul folosit de robotii de productie, cu 5G.