fbpx
Ce alte droguri sunt acum legale intr-un oras din Statele Unite

Ce alte droguri sunt acum legale intr-un oras din Statele Unite

Intai marijuana a devenit legala, acum inca un drog este legal. Consiliul orasului Oakland din California, Statele Unite, a votat marti in unanimitate dezincriminarea  cu privire la unele droguri cu efecte psihedelice si haluginogene. Oakland este al doilea oras din Statele Unite care scoate din sfera ilegalitatii posesia si consumul de “ciuperci magice”.

Psihedelicele care provin din plante si ciuperci, printre care se numara si “ciupercile magice”, au fost dezincriminate (sunt acum legale) de catre consiliului orasului Oakland din Statele Unite.

CITESTE SI:  De ce Twitter, Facebook si Instagram au eliminat un clip video de-al lui Donald Trump

S-a votat asupra chestiunii acum scurt timp. Autoritatile nu vor mai pedepsi oamenii in acest oras din California pentru faptul ca poseda astfel de droguri legale.

Cu toate acestea, au fost impuse unele limitari. Oakland a devenit cel de-al doilea oras din Statele Unite care dezincrimineaza (scoate din sfera ilegalitatii) aceste droguri, dupa ce s-a intamplat acest lucru si in orasul Denver din Statele Unite luna trecuta.

CITESTE SI:  VIDEO: De ce realizare importanta a fost in stare sonda Voyager 2 a NASA

Poate ca Oakland a dezincriminat ciupercile magice, dar distributia lor comerciala inca nu e legala. De asemenea, posesia in scoli nu e legala. Sustinatorii acestei miscari sustin ca ciupercile magice, in special cele psihedelice si halucinogene, pot fi folosite pentru a trata anumite afectiuni mintale.

De asemenea, se spune ca pot fi folosite pentru a rezista mai usor anxietatii pentru pacientii cu cancer in faza terminala. Se crede ca ciupercile magice poseda un risc mai scazut de dependenta comparativ cu alte droguri, chiar daca asta nu inseamna ca sunt complet lipsite de riscuri.

CITESTE SI:  Aplicatiile iOS care iti citesc clipboard-ul iPhone-ului fara permisiunea ta

Consiliul orasului Oakland din Statele Unite a adaugat un amendament la rezolutie, prin care mentioneaza ca oamenii cu tulburari de stres post-traumatic ar trebui sa viziteze un medic inainte de a lua in considerare utilizarea drogurilor psihedelice precum ciupercile magice. De asemenea, rezolutia interzice in mod clar sofatul sub influenta drogurilor halucinogene.