fbpx

Coronavirusul Wuhan. La ce doreste Malaezia sa foloseasca drone

Coronavirusul Wuhan. La ce doreste Malaezia sa foloseasca drone

Guvernul din Malaezia a ordonat izolarea cetatenilor sai, pentru a nu raspandi coronavirusul Wuhan, acestia putand iesi doar pentru activitati esentiale. Orasele fiind goale, guvernul din Malaezia s-a decis sa foloseasca drone. Dar nu pentru supraveghere, ci din cu totul alt motiv.

Malaezia, la fel ca restul lumii, isi incurajeaza in prezent cetatenii sa se autoizoleze. Exista un ordin care interzice oamenilor sa-si paraseasca locuintele daca nu au activitati esentiale, cum ar fi cumparaturile alimentare, accesul la medic si asa mai departe.

CITESTE SI:  Primul aeroport din SUA cu roboti care distrug coronavirusul Wuhan de pe pardoseli

Drept urmare, orasele din tara sunt destul de goale, iar guvernul din Malaezia doreste sa profite acum de aceasta ocazie pentru a le igieniza si dezinfecta cat se poate de coronavirusul Wuhan.

Astfel, DBKL a anuntat ca va testa fezabilitatea utilizarii de drone pentru a dezinfecta orasele din Malaezia de coronavirusul Wuhan, aceste drone putand fi folosite pentru dezinfectarea cladirilor inalte.

Potrivit ministrului teritoriilor federale, Tan Sri Annuar Musa: “Dronele reprezinta una dintre optiunile pentru dezinfectarea cladirilor inalte pentru coronavirusul Wuhan, dar DBKL trebuie sa studieze fezabilitatea acestora. Unele locuri din oras nu sunt potrivite, mai ales daca exista cabluri electrice si stalpi in vecinatate sau daca e vant. Daca pot ajunge pe coridoarele unei cladiri inalte, s-ar economisi forta de munca. DBKL trebuie, de asemenea, sa studieze daca dezinfectantul pentru coronavirus poate ajunge in zonele vizate”.

CITESTE SI:  Cum i-a fost util senzorul cardiac al lui Apple Watch unui batran

Dronele care vor fi testate in Malaezia provin de la o companie care le foloseste de obicei pentru pulverizarea agricola. Compania constata ca duzele dronelor pot fi modificate in scopuri specifice, cum ar fi dezinfectarea pentru coronavirusul Wuhan.

CITESTE SI:  Platforma din China care cenzureaza mesajele despre coronavirusul Wuhan

De asemenea, dronele din Malaezia vor fi capabile de un timp de zbor de 20 de minute si vor veni cu 8 duze, ceea ce inseamna ca ar trebui sa poata acoperi o suprafata destul de larga, ceva util pentru dezinfectarea coronavirusului Wuhan.