fbpx
Asta ofera IBM pentru a se gasi un tratament pentru coronavirusul Wuhan

Asta ofera IBM pentru a se gasi un tratament pentru coronavirusul Wuhan

Noi informatii sustin ca compania IBM isi foloseste resursele pentru a le permite cercetatorilor si profesionistilor din domeniul medical sa gaseasca cat mai curand un tratament pentru coronavirusul Wuhan care a infectat o multime de oameni.

Compania IBM vrea sa le permita cercetatorilor sa inteleaga si sa trateze mai bine coronavirusul Wuhan. Pentru a se gasi un tratament pentru coronavirusul Wuhan, compania isi pune inteligenta artificiala la lucru.

Compania IBM a lansat o serie de noi instrumente pentru a aduna date, cu scopul de a le permite cercetatorilor sa exploreze potentiale tratamente si sa avanseze studiul genomilor SARS-CoV-2 recent secventiati pentru a pune la dispozitia profesionistilor din domeniul sanatatii ultimele informatii.

CITESTE SI:  VIDEO: Acest film scurt a folosit inteligenta artificiala pentru a-i scrie scenariul

Instrumentul sau AI de cautare profunda primeste date de la Casa Alba, de la o coalitie de grupuri de cercetare si de la baze de date autorizate de la DrugBank, Clinicaltrials.gov si GenBank.

Cercetatorii calificati pot introduce interogari si, folosind invatarea automata, sistemul va extrage informatii relevante de tratament pentru coronavirus dintre cele 13.335 de documente pe care instrumentul le include in prezent.

CITESTE SI:  Caror masini Tesla existente li se va spori autonomia printr-un update software

Compania IBM spune ca instrumentul e capabil sa adauge 100.000 de documente PDF pe zi. De asemenea, compania IBM pune la dispozitie platforma sa de genomica gratuit pe toata perioada pandemiei de coronavirus Wuhan.

Instrumentul de cercetare bazat pe cloud este un depozit de gene, proteine si alte molecule din organisme virale si bacteriene secventiate si este menit sa le permita cercetatorilor sa identifice tinte moleculare necesare pentru conceperea medicamentelor, dezvoltarea testelor si pentru tratament.

CITESTE SI:  Tara in care ar putea avea loc cea mai mare licitatie 5G din lume, conform Nokia

Compania IBM din Statele Unite a identificat deja 3000 de noi molecule ca potentiale candidate de tratament pentru coronavirusul Wuhan si le distribuie sub licenta deschisa. Cercetatorii le pot studia intr-un nou instrument interactiv de explorare moleculara.