fbpx
Aplicatia care urmareste raspandirea coronavirusului Wuhan prin date biometrice

Aplicatia care urmareste raspandirea coronavirusului Wuhan prin date biometrice

A aparut o noua aplicatie creata de o universitate. Aplicatia, daca e instalata de utilizatorii de smartphone-uri, permite urmarirea raspandirii coronavirusului Wuhan prin intermediul datelor biometrice oferite cu voia utilizatorilor. Pentru a o folosi, utilizatorii trebuie sa fie adulti si sa detina un telefon inteligent.

O noua initiativa a Universitatii din California, San Francisco, le va oferi utilizatorilor de smartphone-uri o modalitate de a contribui la intelegerea coronavirusului Wuhan, chiar daca acei utilizatori nu sunt oameni de stiinta sau medici.

CITESTE SI:  Cu cat se majoreaza preturile Netflix

Proiectul COVID-19 Citizen Science saluta contributiile tuturor adultilor, atata timp cat au un smartphone si pot descarca aplicatia pentru coronavirusul Wuhan. Pentru a participa si a descarca aplicatia care urmareste raspandirea coronavirusului, oamenii vor trebui sa se inscrie la proiect prin intermediul platformei Eureka Research UCSF folosind numarul de telefon.

La instalarea aplicatiei care urmareste raspandirea coronavirusului Wuhan, oamenilor li se va cere sa completeze un sondaj despre sanatatea si obiceiurile lor zilnice. Dupa aceea, vor primi intrebari prin notificari push si prin mesaje text in fiecare saptamana in urmatoarele 6 luni.

CITESTE SI:  Primul prototip al smartphone-ului iPhone 13 nu integreaza asta, conform unei surse

Aplicatia pentru urmarirea raspandirii coronavirusului Wuhan le va oferi utilizatorilor optiunea de a furniza date despre locatie aproape constant. Vestea buna e ca urmarirea locatiei e optionala, asa ca oamenii trebuie sa se asigure ca n-o activeaza daca sunt ingrijorati in ceea ce priveste confidentialitatea.

CITESTE SI:  Ce smartphone a depasit Pocophone F1, in privinta performantei camerei

De asemenea, utilizatorii vor putea, daca doresc, sa impartaseasca date de sanatate precum tensiunea arteriala, greutatea si exercitiile fizice de la dispozitive Fitbit sau de la alte dispozitive similare, cu aplicatia.

Utilizatorii trebuie sa retina ca, daca sunt de acord sa-si impartaseasca datele biometrice pentru urmarirea raspandirii coronavirusului Wuhan, acestea vor fi incluse intr-un depozit de date care e disponibil public printr-un Acord de Utilizare a Datelor.