fbpx

Barack Obama primeste inca un cont de Twitter

Barack Obama primeste inca un cont de Twitter

Contul de Twitter @POTUS a aparut in sfarsit. POTUS vine de la “President of the United States”, iar contul va fi folosit de Barack Obama pentru a pastra legatura cu poporul american. Anterior, Barack Obama folosea contul @WhiteHouse sau contul sau personal @BarackObama pentru a interactiona cu oamenii.

Acum, a aparut un profil de Twitter @POTUS separat care va fi cu siguranta preluat de persoana care il va succeda pe Barack Obama in 2016. Primul tweet a fost trimis de Barack Obama in persoana: “Buna, Twitter! Aici este Barack. Serios! Dupa sase ani ei imi dau in sfarsit propriul cont de Twitter”.

CITESTE SI:  Pentru ce da o femeie in judecata Facebook

La scurt timp, profilul lui Barack Obama a adunat 300 000 de urmaritori. Se pare ca tweet-ul a fost trimis folosind un iPhone, daca este sa ne luam dupa TweetDeck, in ciuda dependentei presedintelui american de BlackBerry-ul sau.

Contul de Twitter al presedintelui urmareste 65 de profile de Twitter, printre care se numara cele ale catorva membrii ai staff-ului sau, fostii presedinti Bill Clinton si George H. W. Bush, universitatile Harvard si Columbia si echipele sale de sport preferate din Chicago.

CITESTE SI:  De ce vanzarile de iPhone-uri ar putea scadea in 2019

Potrivit Casei Albe, noul Twitter @POTUS al lui Barack Obama va servi ca o noua modalitate a presedintelui de a interactiona in mod direct cu poporul american. “Presedintele Obama vrea ca administratia sa sa fie cea mai deschisa si mai implicata din istorie, iar @POTUS le va oferi americanilor un nou loc de intalnire pentru a vorbi despre problemele care ii framanta”, a precizat Casa Alba pe blog.

Tweet-urile vor fi trimise exclusiv din interiorul Biroului Oval, nu din alta parte. Atunci cand presedintele actual se va retrage din functie, cel mai probabil contul de Twitter va trece in posesia celui care va castiga alegerile anul viitor. Toti americanii trebuie sa stie ca tweet-urile postate pe acel cont vor veni direct de la presedintele care detine functia.

CITESTE SI:  Ce prejudecati are recunoasterea faciala

O fi vreo strategie de imagine pentru ca nu toti americanii il inghit pe Obama. Americanii trebuie sa aiba siguranta ca Barack Obama este ochi si urechi la problemele lor, nu? Si ca sa-i asculte mai bine are nevoie nu de unul, ci de trei conturi de Twitter.