fbpx

Ce mare companie vrea sa produca un TV 8K si cu 5G

Ce mare companie vrea sa produca un TV 8K si cu 5G

O mare companie vrea sa produca TV-uri cu rezolutie 8K si cu conectivitate mobila 5G, ceva considerat de unii oameni ca fiind ceva extraordinar.

In trecut, TV-urile erau practic ecrane pe care puteam urmari continut. Desi cam asa sunt si acum, in ziua de azi, acestea au primit noi caracteristici si functionalitati si pot fi folosite pentru a reda continut de pe internet, sa foloseasca aplicatii, sa intre online si asa mai departe.

Acesta e motivul pentru care nu e surprinzator ca Samsung dezvolta un TV 8K cu conectivitate 5G. Samsung si compania sud-coreeana de telecomunicatii SK Telecom au anuntat un parteneriat in care ambele companii – Samsung si SK Telecom – vor colabora pentru a dezvolta un astfel de dispozitiv cu rezolutie 8K si cu conectivitate mobila de a 5-a generatie.

CITESTE SI:  Ce pret au ochelarii inteligenti Vuzix M300XL

Conform SK Telecom din Coreea de Sud, “Cele doua companii au convenit, de asemenea, sa dezvolte TV-uri 5G 8K pentru a oferi o noua experienta de utilizare, lucrand impreuna in domenii precum eSpace (platforma care imita lumea reala in spatiul cibernetic) si 5G Sero TV (un TV care poate fi rotit atat orizontal cat si vertical pentru a oferi o interfata de smartphone pentru utilizatori)”.

CITESTE SI:  Pentru ce serial va plati Apple 15 milioane de dolari pe episod

Directorul tehnologic al companiei, Park Jin-hyo, adauga: “TV-ul 5G 8K este punctul culminant al retelelor de a 5-a generatie cu latenta ultra-redusa combinate cu tehnologia de inalta rezolutie. Tehnologia mobila de a 5-a generatie va permite lumii hiper-media sa devina realitate”.

CITESTE SI:  Acesta e TV-ul TCL optimizat pentru jocuri

Conceptul 5G folosit nu numai pentru a oferi internet pe smartphone-uri nu este ceva nou. Companii precum Verizon si Disney au colaborat in trecut pentru a explora cum poate fi folosita tehnologia mobila de a 5-a generatie in scopuri de divertisment. Alte companii doresc sa inlocuiasca WiFi-ul cu 5G pentru ca cea din urma tehnologie ofera o acoperire mai mare.

Sursa imagine: Flickr.com