fbpx
Noul serviciu de gaming in cloud pentru iPhone-uri

Noul serviciu de gaming in cloud pentru iPhone-uri

O anumita companie a lansat un nou serviciu de gaming in cloud pentru iPhone-urile companiei Apple din Cupertino, Statele Unite. Asta inseamna ca utilizatorii de iPhone-uri vor putea juca jocuri in acel serviciu de gaming in cloud, chiar si cu iPhone-uri mai neperformante.

Problema cu jocurile e ca cerintele tehnice pentru acestea cresc. Asta inseamna ca, in cele din urma, PC-ul sau smartphone-ul tau de varf nu va mai fi capabil sa ruleze lin anumite jocuri.

CITESTE SI:  VIDEO: Samsung creeaza episoade noi din 6 seriale pentru VR

Acesta e motivul pentru care jocurile pe servere externe ar putea fi viitorul, procesarea jocurilor avand loc pe un server de la distanta. Acest lucru ar permite jocurilor sa ruleze chiar si pe unele dispozitive mai neperfomante.

Daca esti un utilizator de iPhone, atunci ai putea fi interesat de faptul ca Facebook a lansat serviciul sau de gaming in cloud pentru iPhone-uri. De asemenea, se pare ca Facebook va opta pentru aceeasi cale precum alte servicii de gaming in cloud pentru iPhone-uri si alte dispozitive iOS, adica serviciul sau de gaming in cloud va putea fi accesat printr-o aplicatie web.

CITESTE SI:  Motivul pentru care Opera a renuntat la aplicatia Opera Max VPN

Asta pentru ca, desi compania de iPhone-uri Apple si-a relaxat anumite restrictii pentru aplicatiile de streaming, e inca restrictiva in anumite privinte. Conform vicepresedintelui de gaming al Facebook, Vivek Sharma: “Dupa cum s-a subliniat, politica Apple de a “permite” jocuri in cloud pe App Store nu permite cam nimic. Recomandarea Apple ca fiecare joc cloud sa aiba propria pagina, sa fie analizat si sa apara in lista de cautari neaga scopul gaming-ului in cloud. Aceste lucruri inseamna ca gamerii nu vor putea descoperi noi jocuri, sa le joace multiplayer de pe dispozitive diferite, sau sa acceseze jocuri de inalta calitate in aplicatiile iOS native – chiar si pentru cei care nu folosesc cele mai scumpe dispozitive”.