Conferinta Dezvoltatorilor de Jocuri a organizat un sondaj in care a chestionat 2500 de dezvoltatori. Acestia au trebuit sa raspunda la anumite intrebari, cum ar fi legat de volumul de munca.
Inainte de GDC Summer, Conferinta Dezvoltatorilor de Jocuri (GDC) a chestionat aproape 2500 de dezvoltatori de jocuri pentru a intelege impactul coronavirusului Wuhan asupra industriei.
Intr-o stire publicata acum scurt timp, GDC si-a impartasit concluziile. In ciuda provocarilor pe care le prezinta pandemia, sub 10% dintre cei chestionati au raspuns ca au fost concediati sau trimisi in concediu.
In timp ce o treime dintre cei chestionati au raspuns ca compania lor a inregistrat un declin, o alta treime a precizat ca compania lor a inregistrat o crestere.
Iar aproximativ o treime dintre cei chestionati au dezvaluit ca jocurile lor au fost amanate. Acest lucru nu este surprinzator. Cu toate acestea, industria de jocuri a fost sustinuta de faptul ca aproape o treime dintre dezvoltatorii respondenti lucrau deja remote inainte de pandemie.
Iar aproape restul de 70% au trecut la munca remote dupa aparitia pandemiei. Asta desi munca de la distanta, mai ales in timpul unei pandemii globale, prezinta anumite provocari unice.
Aproape jumatate dintre cei chestionati au raspuns ca productivitatea lor a scazut. Aproape o treime au declarat ca creativitatea lor a scazut, iar 41% au raspuns ca volumul lor de munca a crescut de cand au trecut la munca de la distanta.
„Principala provocare a echipei a fost gestionarea stresului ambiental. Toata lumea a fost afectata de pandemie intr-un fel, iar atmosfera generala negativa este imposibil de ignorat complet”, a precizat un dezvoltator de jocuri.