fbpx

Sesiune Q&A 63- Gameplay-ul publicat pe YouTube marcheaza o noua directie pentru DojoVlog?

Gameplay-ul publicat pe YouTube marcheaza o noua directie pentru DojoVlog

DojoVlog NU va deveni un canal de YouTube preponderent de gaming. Asta e o promisiune. Jocurile nici nu ma pasioneaza, desi uneori joc in retea cu echipa si cu altii.

Am testat jocul ala Tetris-d (care, apropo, ii Flash) numai ca sa incarc un clip cu un gameplay, sa pot sa ma pretind si eu gamer :D. Tetris-d are un sunet execrabil, nu eu sunt responsabil pentru asta. Imi exprim regretele pentru violarea urechilor publicului, desi asta ar fi treaba creatorului jocului. El a ales piesa. Muzica aleasa de mine in clipurile mele e de clasa superioara.

Melodia imi pare ruseasca, asa de misto suna incat cred ca o fi fost inregistrata pentru joc in anii ’50 chiar de catre Stalin, cu un fonograf de cea mai inferioara calitate din URSS, cu disc de azbest.

CITESTE SI:  Despic firu-n patru: Cum a fost avantajat Howard din Teoria Big Bang de catre scenarist in episodul 1

Oricum, Tetris-d fiind un joc Flash, e efectiv pe cale de extinctie. Adobe a renuntat la dezvoltarea Flash, niciun browser modern nu mai accepta continut Flash, niciun joc Flash nu mai e dezvoltat de catre nimeni, site-urile cu jocuri Flash vor disparea si ele in totalitate.

Asadar, jocurile astea sunt de domeniul trecutului. Si ar fi regretabil sa se piarda, sunt totusi zeci de ani de istorie de gaming. Am acces la o colectie de jocuri Flash (care in conditii normale nu pot fi rulate) si cred ca o sa incarc gameplay-uri si in viitor. Dar de ce cu jocuri Flash si nu cu jocuri obisnuite precum CS:GO, GTA V si Call of Duty, ca alti YouTuberi? Din doua motive:

CITESTE SI:  Google nu iti va mai scana emailurile pe Gmail. Compania va targeta altfel reclamele pentru utilizatorii serviciului sau de email

1. Pentru incarcarea si publicarea de gameplay-uri cu jocuri obisnuite pe YouTube (si pe Twitch), companiile care dezvolta acele jocuri te obliga sa le comentezi in timp ce le joci. Altfel, nu e legal. Sau nu e Fair Use si contravine termenilor si conditiilor lor. Dar pentru un banal joculet Flash, acest lucru nu e obligatoriu.

CITESTE SI:  O consola Game Boy Classic Edition ar putea fi in lucru la Nintendo

b) Chiar daca, prin absurd, se gandeste un dezvoltator de joc Flash sa-mi intenteze proces pentru ca am incarcat gameplay cu jocul lui de 2MB, nu va avea pe ce sa se bazeze.

Flash-ul fiind inchis, dezvoltatorii de jocuri Flash nu mai au posibilitatea sa castige bani cu ele, pentru ca oamenii nu le mai pot rula.

Un proces ar fi extrem de frivol, ca dezvoltatorul nu pierde nimic daca incarc un gameplay cu joculetul lui extinct si pe care probabil l-a creat intr-o dupa-amiaza in timp ce era infectat cu… tifos.