fbpx
Sesiune Q&A 47 - Care e visul meu

Sesiune Q&A 47 – Care e visul meu

De ce nu ma orientez in special pe cinematografia romaneasca

Lucrul asta n-ar trebui sa denote o lipsa de patriotism. Sunt doar preferinte, ma ispiteste mai degraba cinematografia Coreii de Sud. Dar am urmarit recent si ceva filme romanesti care mi s-au parut interesante. Dupa cinematografia sud-coreeana, japoneza, americana, urmeaza cinematografia romaneasca in topul meu de preferinte.

Dar nu filmele romanesti istorice, cu Vlad Tepes si chestii din astea. Sunt in schimb fan al lungmetrajelor romanesti moderne, pentru ca se aseamana cu cele sud-coreene.

Si cinematografia romaneasca si cea sud-coreeana au lucruri in comun, cum ar fi faptul ca ambele pun accent pe obiectivism si pe realism. Ambele te lasa pe tine sa le descifrezi.

CITESTE SI:  Cum incearca Mozilla sa inteleaga algoritmul YouTube de recomandare

Ca daca s-ar autodescifra, n-ar mai fi obiective si n-ar mai avea niciun farmec. Am observat ca se obisnuieste in lungmetrajele romanesti sa se vorbeasca obscenitati foarte des, nu ca as gasi ceva nelalocul lui. Si filmul “Eu cand vreau sa fluier, fluier” contine trivialitati. E mai savuros cu vulgaritati. Si mai pliat pe real.

In plus, unele filme romanesti moderne fiind greu de descifrat, o perioada habar n-ai care si cum e. O parte sunt si extrem de intrigante, au scene lungi fara dialog, au tendinta de a scoate la iveala mizeria din oameni, au o aplecare catre rustic si mizer, iar finalul pare aproape intotdeauna in aer si iti lasa impresia ca ar mai fi ceva dupa.

CITESTE SI:  VIDEO: Cum e trailerul uimitor al filmului lui Quentin Tarantino - "Once Upon A Time In Hollywood"

Lasand astea la o parte, tocmai mi s-a nazarit in gand ca filme romanesti SF n-am urmarit niciodata. Si nici n-am auzit sa existe vreunul. N-or fi in stare romanii sa produca un film gen “Star Wars” sau “Godzilla”?

Cine a creat introul canalului meu de YouTube

Nu eu. Am externalizat proiectul celor de la DreamWorks. A intrerupt toata echipa de productie munca la Shrek 5 ca sa-mi produca mie introul. Asta ca gluma fara haz. Serios acum, cineva l-a produs, insa nu eu.

CITESTE SI:  Motivele posibile pentru care dispar dislike-uri de la trailerul Diablo Immortal de pe YouTube

Care e visul meu

Pai sa circul cu skateboardul cu 100km/h pe drumurile sinuoase de pe Transfagarasan, pe melodia “Move Your Body” a lui Sia si in timp ce sunt filmat din urma de doua elicoptere militare imprumutate de la armata. Ce vis dement am si eu. Cu un singur elicopter n-ar fi fost un vis tacanit…