fbpx

VIDEO: Cu ce solutie ingenioasa a venit o tanara pentru ca soferii sa poata vedea pietonii mai bine

Cu ce solutie ingenioasa a venit o tanara pentru ca soferii sa poata vedea pietonii mai bine

Unii soferi au avut pietoni intrand pe trecerea de pietoni fara sa-i observe imediat, deoarece nu i-au putut vedea din cauza ramei din coltul parbrizului, zona inaccesibila vederii. Ce-ar fi daca rama nu ar bloca vederea in exterior in timp ce soferii conduc?

Soferii cunosc ca toate masinile au zone inaccesibile vederii, si anume cadrul de la colturile din fata ale masinii, mai exact ale parbrizului. Asta inseamna ca, daca soferul incearca sa intoarca la un colt, uneori acest cadru il poate impiedica sa vada pietoni sau masini, ceea ce poate duce la accidente.

CITESTE SI:  Un autobuz fara sofer din Las Vegas a fost implicat intr-un accident in prima zi pe strazi

Cu toate acestea, se pare ca o tanara pe nume Alaina Gassler pare sa fi gasit o solutie la problema. O solutie ingenioasa. Tanara a construit un sistem prototip care consta intr-o camera web si un proiector.

Cum functioneaza? Prin camera web, proiectorul este alimentat cu imagini video si proiecteaza acele imagini in coltul cadrului, pe interior, dupa cum poti vedea in clipul video de mai jos.

CITESTE SI:  Ce pret are prima masina electrica a Volvo

Asta inseamna ca vei putea vedea exteriorul prin cadrul masinii, eliminand astfel zonele inaccesibile vederii. De asemenea, tanara a testat diverse materiale si in cele din urma a ales o tesatura reflectorizanta.

Asta pentru ca tanara si-a dat seama ca, atunci cand nu sta pe scaunul soferului, lumina de la proiector ii cauza migrene. Astfel, folosind o tesatura reflectorizanta, doar soferul poate vedea ce se intampla, in timp ce ceilalati vad doar o bucata de tesatura neagra.

CITESTE SI:  De ce Tesla isi cere banii inapoi de la furnizorii sai

Acestea fiind spuse, inventia tinerei pentru a vedea mai bine masinile si pietonii nu e tocmai noua pentru soferi. Masinile moderne din ziua de azi incep sa vina cu functii care permit eliminarea zonelor inaccesibile vederii din masina. Insa, avand in vedere ca tanara nu are inca varsta necesara pentru a sofa in mod legal, este totusi o realizare impresionanta.