fbpx

Sesiune Q&A 21 – De ce sunt impotriva romanilor care muncesc in strainatate

Sesiune Q&A 21 - De ce sunt impotriva romanilor care muncesc in strainatate

Sa fie deslusit inca din start. Nu sunt impotriva tuturor romanilor care muncesc peste hotare (ca n-ar fi bazat pe realitate). Sunt impotriva alora care altereaza imaginea tarii din care au plecat, imagine la inceput buna datorita romanilor merituosi care si-au gasit loc in cele mai mari companii din lumea asta.

Vrem, nu vrem, romanii din afara sunt cartea de vizita a Romaniei (cu al ei “stat perpendicular”). Asa cum ii vad strainii pe romanii care lucreaza in tarile lor, asa ajung ei sa perceapa tara asta.

Daca ii vad ca pe niste badarani jegosi, or sa ajunga sa creada ca toti cei din Romania sunt pe profilul asta comportamental. Are cineva senzatia ca presa straina nu abia asteapta sa-i prezinte pe cacanarii nostri, sa defileze cu romanasii in mass-media lor, sa ne atace si sa ne denigreze tara in fel si chip folosindu-se de orice le cade la indemana?

CITESTE SI:  Ce ma sidereaza la spoturile publicitare COVID-19

N-ar lasa sa le scape ocazia. E si normal ca ma vad nevoit sa fiu circumspect in privinta acestor asa-zisi “compatrioti” care frapeaza Europa.

Daca vede englezu’ un rahat lucios tolanit in toata splendoarea pe jos intr-o cabina telefonica in Anglia, automat britanicul se gandeste mai intai la doua variante: roman (daca e solid) sau indian (daca nu e solid; astia, avand un regim alimentar bazat pe condimente iuti, nu au avut in intreaga lor istorie milenara un tranzit intestinal solid).

Pe neciopliti din astia ii tratez cu dispret de regula. Mai sunt romanasii care se injosesc cersind si prestand munci degradante, prin canale si nu numai.

CITESTE SI:  Tara care doreste sa interzica jocurile online cu efect de dependenta in randul tinerilor

Despre hoti, talhari, violatori ce sa mai zic… Acestia sunt in mod regulat cap de afis pe paginile ziarelor din strainatate si ne miram mai apoi de ce tara asta are o imagine nasoala in lume.

Pentru ca le livram oameni inferiori (spre deosebire de romanii scoliti si pregatiti profesional, cu calitati si merite deosebite). Tara asta creeaza pe banda rulanta inferioritati si infractori fara simt civic prin lipsa investitiilor in educatie (jumatate dintre elevi fiind analfabeti functional) si mai tarziu le exporta in masa cat e Europa de larga.

Ii pune in prastie si ii lanseaza sute de kilometri inspre vest ca rebuturi. Ar fi tentant sa se impuna ca toti romanii care ne umplu de respect in vestul continentului european sa fie taiati cu cioburi de geam spart.

CITESTE SI:  Interzicerea telefoanelor mobile in scoli a condus la o imbunatatire a rezultatelor elevilor

Cum din nefericire mi s-a intamplat si mie nefiind atent (profit de ocazie ca sa ma laud si eu cu experientele extreme prin care am trecut fiind cu capul in nori). Ziua aia a fost oficial ziua mea mondiala a ursuzilor, a necomunicativilor, a n-am chef de nimeni si nimic si a nu ma freca nimeni la cap.

In cazurile mai grave de mitocanie si jeg, ar fi indicata si taierea uneia dintre urechile lor, dar cu ceva cat mai neascutit si tocit, pentru o agonie fizica maxima. Macar sa avem o tara cu artisti Vincent van Gogh.