fbpx

Opinie despre filmul sud-coreean “Fighter in the Wind” (2004)

Opinie despre filmul sud-coreean "Fighter in the Wind" (2004)

Dupa cum reiese din titlu, “Fighter in the Wind” e un film de lupte (dar e incadrat in categoriile actiune, drama, biografie, istorie, razboi, deci n-are numai violenta nejustificata si gratuita).

Si, da, e tot coreean. Dar nu voi vorbi despre acest film pentru ca-i unul coreean, ci pentru ca-i unul fabulos. N-am o obsesie neaparat pentru filmele coreene, ci pentru filmele bune. S-a nimerit ca filmele bune sa fie coreene.

In majoritatea filmelor sud-coreene cineva se raneste, dar acest film, fiind unul de lupte (arte martiale), cu sabii si cu mafia Yakuza, are, cum e si normal, o medie mai ridicata de RANIRI, taieturi, coaste rupte si capete sparte decat altele.

CITESTE SI:  Unde a instalat Tesla cel mai mare sistem de stocare a energiei din Asia

In acest film e vorba despre un tanar coreean (Choi Bae-dal interpretat de actorul Yang Dong-kun) care ajunge ca pasager clandestin in Japonia, aproape de sfarsitul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, in speranta ca va deveni pilot al fortelor aeriene japoneze in razboi.

Dar razboiul se sfarseste dupa ce idiotii de americani arunca doua bombe atomice peste tara, iar coreeanul sfarseste fara perspective de viitor in strada, luptandu-se cu xenofobia pentru propria persoana (in trecut, coreenii erau victime ale xenofobiei in Japonia), cu soldatii americani abuzivi care au ocupat Japonia, cu crima organizata, dar si cu teama ca va esua ca luptator de arte martiale.

CITESTE SI:  Ce surpriza a pregatit Google pentru fanii "Avengers: Endgame"

Cu toate acestea, acesta devine in cele din urma unul dintre cei mai mari luptatori din Japonia, invingand luptatori de arte martiale unul dupa altul din tara si devenind un erou national. Toate vicisitudinile pe care le-a indurat l-au intarit si astfel a devenit un mare luptator de arte martiale.

CITESTE SI:  VIDEO: Nissan modernizeaza ospitalitatea cu slapi care se parcheaza singuri

Am observat ca actorul principal (Yang Dong-kun) e multilateral dezvoltat ca majoritatea artistilor din Coreea. Pe langa faptul ca-i actor, acesta mai e si cantaret, compozitor, producator de muzica, dansator.

Filmul are la baza un personaj real care chiar a existat in secolul trecut. Presupun ca cei care au creat acest film au vrut sa arate lumii intregi ca eroul national al Japoniei e de fapt coreean. Ma mir ca actorii japonezi din “Fighter in the Wind” au fost de acord sa joace in asa ceva.

Facebook