fbpx

Cum va reduce Tesla la 25.000 de dolari pretul unei masini electrice

Cum va reduce Tesla la 25.000 de dolari pretul unei masini electrice

Compania Tesla din Statele Unite s-a gandit la pasii pe care trebuie sa-i urmeze pentru a reduce pretul unei masini electrice, pana la 25.000 de dolari. In prezent, autoturismele pe electricitate ale companiei americane sunt destul de scumpe.

Prezentarea Ziua Acumulatorului Tesla a fost in desfasurare, iar Elon Musk a prezentat o serie de modificari pe care Tesla le va face pentru a reduce la jumatate costul per kWh al construirii celulelor de acumulator pentru masinile electrice.

CITESTE SI:  Ce pret au filmele 4K Disney, Pixar si Marvel de pe Google Play

Chiar inainte de a prezenta masina electrica Model S Plaid cu pret de 140.000 de dolari si cu viteza maxima de 321km/h, Elon Musk a declarat ca aceste schimbari ar putea fi suficiente pentru a permite companiei Tesla sa dezvolte si sa produca o masina electrica cu pret de 25.000 de dolari in termen de 3 ani.

Potrivit lui Elon Musk: “Nu vindem inca o masina accesibila ca pret”, “… dar o vom vinde in viitor. Insa trebuie sa reducem costurile acumulatorilor”.

CITESTE SI:  Chromebook-ul Lenovo Flex 11 a fost anuntat - specificatii si pret

In afara de pret, masina electrica respectiva nu are inca o denumire sau o forma cunoscuta public. Si avand in vedere drumul lui Model 3 cu pret de 35.000 de dolari, unii nu ar dori inca sa precomande acel autoturism nou.

Cat despre precomenzi, se pare ca circa 600.000 de oameni au oferit 100 de dolari pentru a incerca camioneta Cybertruck a Tesla. Alaturi de Drew Baglino, vicepresedintele senior pentru sisteme de propulsie si inginerie energetica al Tesla, Elon Musk a declarat ca modificarile includ noi celule care pot avea o putere imbunatatita cu 500%, stocare de energie imbunatatita cu 400% si o autonomie imbunatatita cu 16%.

CITESTE SI:  VIDEO: Pentru ce e menita masina electrica a Sony

Noile celule de acumulator au dimensiuni de 46mm pe 80mm. Se mai doreste ca acumulatorul sa fie parte integranta din cadrul masinii electrice Tesla cu pret de 25.000 de dolari si se intentioneaza sa se foloseasca litiu din desertul Nevada.