fbpx

Descrierea candidatilor la prezidentiale

Descrierea candidatilor la prezidentiale

O sa ma rezum la candidatii care au primit cele mai multe voturi, conform rezultatelor de pana in momentul de fata. Nu voi intra in detalii in privinta celor care n-au obtinut nici 1% dintre voturi. Sau pe-acolo. Ca sunt insignifianti si i-au votat numai familionul si rubedeniile.

Klaus Iohannis. N-am asteptari grozave de la el, ma indoiesc ca va transforma Romania dintr-o tara de secaturi si lepadaturi (o parte din populatie) – si care pazeste coada tuturor clasamentelor UE – intr-o tara de la egal la egal cu Vestul.

Chipurile Iohannis promite o Romanie normala. Acest slogan al lui Iohannis imi indica faptul ca e constient ca nu va schimba prea multe. Nu s-a hazardat spunand de exemplu ca va cladi o Romanie bestiala cu autostrazi suspendate, program spatial, Silicon Valley si alte nebunii.

Sau macar o Romanie pe directia progresului. Ca sa nu creeze asteptari nerealiste. Ce inseamna o Romanie normala? Cuvantul “normal” poate fi subiectiv aici. Cand a fost tara asta o Romanie normala in 30 de ani?

CITESTE SI:  Leonardo DiCaprio ar putea fi urmatorul Joker intr-un film

Se referea la o Romanie de lumea a treia normala? Se referea la o Romanie normala, industrializata, de dinainte de ’90? Ramane de polemizat. Sa votez cu Iohannis care cica a “vandut” rezervele din Marea Neagra? Nici gand.

Sa mai ramana 5 ani la putere indreptand tara tot pe parcursul european, poate mai ia foc ceva si o sa ne intrebam ani intregi care-i piromanul.

Viorica Dancila. Candidata din partea PSD… si cu asta spui cam tot. Mai pofteste cineva la un presedinte PSD? 20% dintre alegatori inca par masochisti.

Nu-i suficient ca l-am avut pe Ion Iliescu, neo-comunistul tradator de natiune? Se pot spune mai multe si sa pomenesc de gradul de alfabetizare al Vioricai Dancila, de faptul ca e in continuare marioneta lui Daddy care tine sforile si ca te poti trezi cu mustaciosu’ eliberat cand te astepti mai putin.

Insa ma rezum la atat, ca nu obisnuiesc sa ma leg de oameni fara motive bine intemeiate. Dar trebuie remarcate urmatoarele lucruri: PSD a dinamitat relatiile internationale, a scos din puscarii claia peste gramada de infractori, a bagat tara in datorii si a incercat sa legalizeze furturile pana intr-o anumita suma printr-o ordonanta. Bun venit la circul PSD!

CITESTE SI:  Prima tara din lume care a aprobat vanzarea de carne cultivata in laborator

Dan Barna. Uite, Dan Barna poate fi o optiune rezonabila. Asta presedinte! Pentru cei care chiar cred ca o sa scoata Romania din subordonare.

Nu ma refer la faptul ca nu ar fi un presedinte bun, ca n-are veleitati de presedinte. Vitale aici sunt intentiile lui. Si ma cam indoiesc de intentiile lui Dan Barna, ca o sa mearga contra vantului si o sa binevoiasca sa previna ca tara sa se duca ca un bolovan la vale.

Interesul general al oamenilor politici nu e prosperitatea tarii, ci sa devasteze si sa vanda tot ce se poate. Astia sunt doar un teatru ieftin de papusi. Niciunul nu merita niciun vot.

Mircea Diaconu. Nu prea am informatii despre persoana lui, dar am inteles ca a fost actor si ca candideaza independent. Nu prea avea sanse sa devina presedinte, asta-i clar.

CITESTE SI:  De ce masinile electrice sunt obligate de UE sa emita zgomot ca o masina normala

Nu-i inteleg pe astia care stiu dinainte ca n-au sanse. Ce-l califica sa fie presedinte? Actoria? Priceperea de a exploata si profita in mod marsav de latura romanilor care polizeaza de zor toalete in Germanica cu dor de Romanie? Insa Diaconu totusi parca e mai tentant decat Paleologu.

Theodor Paleologu. Politrucul “somitate” cu vorbe mieroase care de fapt sunt veninoase. Il musca propriile sale scheme de cur, iar schemele zic ca-i obscur. La rime facile ma pricep si eu. Terifiant e ca Theodor Paleologu e febletea a 5% dintre alegatori. Sa ramana la ce stie el mai bine: paleologie.

Mai degraba l-as vota pe Kelemen Hunor de 10 ori decat sa-l votez pe asta. Theodor Paleologu e pentru politica ceea ce e Mihai Traistariu pentru reality show-ul ala… “Sunt Mihai Traistariu, scoate-ma de aici”.