fbpx
Toyota vrea masini zburatoare la timp pentru Jocurile Olimpice din 2020

Toyota vrea masini zburatoare la timp pentru Jocurile Olimpice din 2020

Toyota Motor a decis sa finanteze un proiect pentru o masina zburatoare la care unii dintre angajatii tineri ai companiei s-au oferit voluntari sa lucreze. Masinile zburatoare atrag multa atentie in ziua de azi.

In emisiuni TV SF, filme si desene animate, daca exista o tehnologie pe care o vedem destul de des, aceea este cea a masinilor zburatoare. Avantajul este ca, fara strazi, nu vor mai exista blocaje in trafic, iar oamenii vor putea ajunge la destinatiile lor mult mai repede.

CITESTE SI:  Cand vrea Japonia sa aiba masini zburatoare

Din pacate, acel viitor este departe de a deveni realitate, dar Toyota spera sa vada asta pana in 2020. Intr-o stire de Nikkei, compania japoneza Toyota a anuntat ca va sustine proiectul unuia dintre angajatii sai.

Proiectul este condus de un grup denumit Cartivator care este condus de Tsubasa Nakamura care a castigat un concurs de afaceri. Echipa are cam 30 de membri care contribuie la proiect in timpul lor liber, iar acesta s-a bazat in mare parte pe strangerea de fonduri online ca si mijloc de finantare.

CITESTE SI:  Ce inseamna noua certificare primita de ecranele TV OLED ale LG

Cu toate acestea, anuntul companiei Toyota consta in faptul ca producatorul japonez de masini va investi 40 de milioane de yeni (aproximativ 350.000 de dolari) in businessul cu masini care pot zbura.

Telul companiei Toyota este sa produca masina zburatoare pana anul viitor si sa o comercializeze la timp pentru Jocurile Olimpice din 2020, avand in vedere ca Toyota spera ca aceasta sa fie folosita pentru a lumina flacara olimpica.

CITESTE SI:  Google dezvaluie daca serviciile sale rezista la traficul urias de internet

Desigur, cand va fi practic legala masina zburatoare este o alta poveste. La urma urmei, masinile fara sofer inca nu au primit toate aprobarile si reglementarile necesare in lume si ne putem doar imagina ca masinile zburatoare vor avea si ele de infruntat obstacole natura legala si de reglementare. Asteptam masinile zburatoare Toyota.