fbpx

Masina electrica chinezeasca Android Automotive care e acum livrata in Europa

Masina electrica chinezeasca Android Automotive care e acum livrata in Europa

Conform unei noi stiri, o masina electrica chinezeasca este acum in productie si este livrata clientilor sai din Europa si din America de Nord. Aceasta masina electrica chinezeasca vine cu platforma Android Automotive la bord si este practic un hatchback deghizat in sedan.

In luna februarie a acestui an, compania auto chineza Polestar a dezvaluit un concept interesant de sedan denumit Precept care venea cu un design uimitor si cu un interior care contine numai materiale trainice.

CITESTE SI:  Dyson, producatorul de aspiratoare, construieste o masina electrica

Dar, la fel ca in cazul majoritatii conceptelor, nu era clar daca Precept va deveni vreodata o masina reala. Astazi, Polestar a confirmat ca acest autoturism chinezesc este cu adevarat in productie.

Polestar a inceput ca sub-brand al Volvo si acum a devenit una dintre cele mai interesante companii auto de pe piata. Compania Polestar – care e detinuta in comun de Volvo si de compania parinte a Volvo (Geely) – a trecut recent la livrarea Polestar 2, autoturismul sau chinezesc care vine cu Android Automotive, pentru clientii din Europa si din America de Nord.

CITESTE SI:  Samsung Galaxy A7 cu camera tripla e oficial - specificatii si pret

Urmatoarea sa masina electrica trebuia sa fie un SUV, Polestar 3. Dar acum pare ca compania chineza va produce mai intai un alt sedan, ceea ce e in regula.

Unul dintre cele mai interesante lucruri despre autoturismul chinezesc Polestar 2 cu Android Automotive e ca nu e un SUV. Poate ca se bazeaza pe platforma Volvo XC40, dar, spre deosebire de Audi E-tron sau Mercedes EQC, masina electrica chinezeasca cu Android Automotive e practic un hatchback deghizat in sedan.

CITESTE SI:  De ce NEC a construit o drona cat o masina in Japonia

Faptul ca Volvo a ales un vehicul care nu e o camioneta sau SUV drept prima sa masina electrica, e incurajator. De asemenea, este incurajator angajamentul brandului Polestar pentru sustenabilitate si pentru materiale trainice.

Pana acum, Polestar nu a oferit informatii despre pret, dimensiunea acumulatorului si configuratia motorului acelei masini electrice chinezesti Android Automotive care e livrata in Europa si in America de Nord.