fbpx

Defectul pentru care 500.000 de masini Tesla ar putea fi retrase din circulatie

Defectul pentru care 500.000 de masini Tesla ar putea fi retrase din circulatie

NHTSA din Statele Unite a declarat vineri ca va analiza o petitie prin care se solicita oficial retragerea a 500.000 de masini Tesla. Petitia acopera autoturisme precum Model S, Model X si Model X, spune NHTSA.

In ziua de vineri, NHTSA din Statele Unite a redactat o versiune a lungii petitii care spune ca autoturismele Tesla au un defect: accelereaza de la sine si se pot ciocni de autoturismele din partea din fata. Petitia a mentionat stiri din mass-media care au dezvaluit accidente atribuite accelerarii de la sine a acestor masini.

CITESTE SI:  De ce consola de jocuri PS5 va fi mai prietenoasa cu mediul inconjurator

Autoturismele moderne au devenit cu siguranta mult mai inteligente decat masinile din trecut. Acum acestea sunt echipate cu computere si senzori care ar trebui sa imbunatateasca experienta de conducere.

Cu toate acestea, uneori adaugarea de tehnologie poate inrautati si complica lucrurile. Pot aparea defecte. Un exemplu este o petitie recenta prin care se solicita NHTSA (Administratiei Nationale de Siguranta a Traficului Autostrazilor) din Statele Unite sa retraga in mod oficial 500.000 de masini Tesla din cauza faptului ca se intampla ca acestea sa accelereze brusc de la sine, aparent fara niciun motiv, ceea ce poate duce la accidente.

CITESTE SI:  Ce rover interesant s-ar putea sa fie trimis pe Luna

Intr-un caz extrem, un proprietar Tesla sustine ca autoturismul sau, Tesla Model S 85D din 2015, era inchis si blocat cand, brusc, acesta a inceput sa accelereze inainte si a intrat intr-o masina parcata.

CITESTE SI:  Cum s-ar putea masinile viitorului auto-repara, datorita unui startup

Un alt sofer sustine ca conducea spre usa garajului sau cand masina sa Tesla a inceput sa se accelereze de la sine inainte, a trecut prin usa garajului si s-a oprit intr-un perete.

Nu e clar ce anume provoaca defectul cu accelerarea brusca a acestor masini, insa compania Tesla din Statele Unite nu a comentat oficial petitia si analizarea petitiei de retragere de catre NHTSA.