fbpx

De ce Bosch vrea ca masinile electrice sa genereze mici explozii

De ce Bosch vrea ca masinile electrice sa genereze mici explozii

Bosch a anuntat un nou dispozitiv care genereaza mici explozii in masinile electrice. Sistemul Bosch foloseste mici sarcini explozive care sunt atasate de bateriile masinii electrice. Exploziile generate sunt benefice, conform companiei.

Uneori, masinile explodeaza si iau foc la impact in urma unui accident. Desi unii ar putea presupune ca masinile electrice sunt mai sigure datorita faptului ca sunt electrice, acest lucru nu e neaparat adevarat.

Asta pentru ca aceste autoturisme sunt echipate cu atat de multe componente electronice, pe langa baterie, incat incendiile si exploziile raman o posibilitate si pentru ele.

CITESTE SI:  Cum pot fi imbunatatite membrele protetice pentru ca pacientii sa mearga mai bine si mai rapid

Cu toate acestea, compania Bosch din Germania crede ca ar putea avea raspunsul la aceasta problema, iar solutia o reprezinta niste mici explozii.

Ei bine, s-ar putea sa sune putin absurd, dar acestea sunt mici explozii controlate care au loc atunci cand se intampla un accident care implica o masina electrica. Ideea e ca Bosch crede aceste mici explozii vor taia cablul de inalta tensiune care conecteaza bateria si celelalte componente electronice.

CITESTE SI:  Ce idee de incarcare pentru masini electrice care evita aglomerarea la statii are Apple

Prin taierea conexiunii si a curentului, in teorie ar trebui sa se reduca riscul de electrocutare sau chiar de incendiu. Desigur, acest sistem al companiei germane Bosch nu elimina complet toate pericolele, dar cel putin ar trebui sa scoata din ecuatie unele pericole.

De asemenea, acest sistem Bosch ar putea fi util echipajelor de urgenta care altfel ar risca sa se electrocuteze apropiindu-se de masina electrica.

CITESTE SI:  VIDEO: De ce realizare majora a fost in stare o masina autonoma

Potrivit lui Karl-Heinz Knorr, vicepresedinte al asociatiei pompierilor germani, “In fata numarului tot mai mare de masini electrice care pot fi implicate in accidente, astfel de sisteme de la Bosch care genereaza mici explozii sunt absolut esentiale pentru a ne indeplini misiunea si a recupera victimele accidentelor rutiere cat mai rapid si in siguranta”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *