fbpx

Ce beneficii au masinile Hyundai si Kia cu panouri solare

Ce beneficii au masinile Hyundai si Kia cu panouri solare

Hyundai si Kia au anuntat ca adopta intr-un mare fel panouri solare pentru masini. Companiile intentioneaza sa foloseasca panouri solare pentru anumite masini. Acestea vor putea genera electricitate si vor fi plasate in acoperisul sau capota autoturismelor Hyundai si Kia.

Vor suporta masinile Hyundai si Kia cu ardere interna, hibride si electrice, oferind energie suplimentara pentru a spori autonomia si eficienta consumului de combustibil.

Hyundai Motor Group dezvolta aceasta tehnologie pentru a sustine sursa principala de alimentare a masinilor. Panourile solare nu vor fi suficiente pentru a propulsa intregul autoturism.

CITESTE SI:  La ce sunt folositoare aceste masti fitness

Acestea vor avea un rol de sprijin pentru imbunatatirea autonomiei si pentru reducerea emisiilor. De asemenea, acestea vor putea incarca bateriile masinilor Hyundai si Kia cu motoare cu ardere interna, dar si sa imbunatateasca eficienta consumului de combustibil.

Companiile Hyundai si Kia lucreaza la 3 tipuri diferite de sisteme de incarcare cu panouri solare. Sistemul de acoperis solar din silicon de prima generatie, sistemul de acoperis semi-transparent de a doua generatie si capacul usor de a treia generatie care va fi pozitionat pe caroseria autoturismelor.

CITESTE SI:  Cu ce ar putea ajuta compania chineza Xiaomi faptul ca cumpara GoPro

Sistemul de prima generatie va fi folosit pentru modele hibride Hyundai si Kia si va consta in panouri montate pe acoperisul noilor autoturisme. Poate incarca 30-60% din bateria autoturismului intr-o singura zi, in functie de conditiile meteorologice.

Sistemul de a doua generatie va fi folosit pentru masini cu motoare cu ardere interna. In cele din urma, sistemul de a treia generatie va fi folosit pentru autoturisme ecologice, dar acesta este in prezent in dezvoltare timpurie.

CITESTE SI:  Ce obiect ar fi lovit un avion Boeing 737 la aterizare

Va implica o structura care consta in panouri solare pe acoperis si pe capota autoturismelor pentru a maximiza generarea de energie. Se spune ca sistemul de prima generatie va aparea pe masini dupa 2019.