fbpx
Ce business propriu ar vinde Uber

Ce business propriu ar vinde Uber

Conform unor noi stiri de la publicatiile TechCrunch si Reuters, compania Uber din Statele Unite isi va vinde un business unui anumit startup. Startup-ul in cauza este finantat de compania Amazon de comert electronic din SUA.

Dupa ani de dezvoltare si cateva incidente, urmatorul pas pentru businessul de conducere autonoma al companiei din Statele Unite ar putea fi vanzarea acestui business.

Asa cum a fost raportat mai intai de publicatia TechCrunch si mai tarziu de publicatia Reuters, niste surse anonime sustin ca compania din Statele Unite se afla in discutii cu startup-ul tehnologic Aurora cu privire la o vanzare, iar discutiile exista din octombrie.

CITESTE SI:  Vulnerabilitatea ireversibila de securitate a cipului M1 al Apple

Anul trecut, Toyota, SoftBank si Denso au format un parteneriat pentru a investi 1 miliard de dolari in Uber ATG intr-un acord care a evaluat businessul de conducere autonoma al companiei Uber din SUA la 7,25 miliarde de dolari.

CITESTE SI:  Aceste banci nu te vor lasa sa cumperi moneda virtuala Bitcoin cu cardul de credit

Intre timp, startup-ul Aurora (care s-ar putea sa cumpere businessul de conducere autonoma al Uber) a reusit sa-si asigure investitii de la Amazon si se afla in discutii cu producatorul auto Hyundai din Coreea de Sud, dar acordul sau cu Volkswagen a fost abandonat anul trecut.

Incertitudinea in dezvoltarea tehnologiei de conducere autonoma a fost limpede in istoria Uber ATG, existand un deces al unei pietonite cauzat de o masina Uber cu conducere autonoma, iar directorul diviziei de conducere autonoma al acestei companii din SUA a fost condamnat la inchisoare pentru vanzarea de tehnologie de la fostul sau angajator, Waymo. Ce parere ai despre acest lucru?

CITESTE SI:  Google si-a platit inginerii atat de bine incat acestia si-au dat demisia

Crezi ca compania Uber din Statele Unite nu intrezareste nicio perspectiva de viitor pentru businessul de conducere autonoma al sau? Esti de parere ca decizia companiei din SUA de a vinde acel business catre startup-ul Aurora este corecta?