fbpx

De ce Tesla renunta la senzorii radar pentru masinile sale

De ce Tesla renunta la senzorii radar pentru masinile sale 2

Masinile Tesla se bazeaza pe senzori radar pentru a putea conduce in mod autonom. Dar, conform unei noi stiri, compania din Statele Unite va renunta la acesti senzori de pe unele dintre autoturismele sale. Iar acest lucru e justificat.

Una dintre modalitatile prin care producatorii auto au construit masini autonome a fost utilizarea senzorilor radar. Aceste componente pot detecta lucruri precum obiectele din calea autoturismului autonom, pentru ca autoturismul sa poata executa actiunea potrivita, inclusiv incetinirea sau conducerea in jurul obstacolului.

CITESTE SI:  De ce potentialul succesor al lui Jeff Bezos la Amazon demisioneaza

Dar se pare ca compania Tesla din Statele Unite nu se va mai baza pe aceste componente pentru unele dintre masinile sale electrice. Conform CEO-ului companiei americane, Elon Musk, compania va inlatura aceste componente din unele dintre masinile sale de serie, iar acum a dezvaluit ca unele dintre autoturismele Tesla din America de Nord, inclusiv Model 3 si Model Y, nu mai incorporeaza aceste componente.

CITESTE SI:  Ce companie de sharing de biciclete ar putea cumpara Uber

Asta nu inseamna ca Tesla renunta la conducerea autonoma. Doar ca compania crede ca folosirea camerelor creste eficienta si acuratetea. Conform lui Elon Musk in aprilie, senzorii radar si camerele interpretau diferit datele.

De asemenea, conform lui Elon Musk, camerele sunt capabile sa colecteze mai multi biti pe secunda decat senzorii radar, ceea ce ar putea duce la niste rezultate mai precise.

CITESTE SI:  Ce site ar putea depasi Facebook in curand si sa devina al doilea cel mai mare site din Statele Unite

In prezent, se pare ca eliminarea senzorilor radar se aplica doar celor doua masini electrice mentionate. Modelelor mai scumpe ale producatorului auto Tesla din Statele Unite, cum ar fi Model S si Model X, nu li se vor inlatura aceste componente. Ce parere ai despre asta? Crezi ca masinile electrice Tesla vor fi mai ieftine fara acele componente?