fbpx
De ce Apple are o vina pentru accidentul unei masini Tesla

De ce Apple are o vina pentru accidentul unei masini Tesla

Acum cativa ani in urma, o masina Tesla a fost implicata intr-un accident fatal. Acum, conform Consiliului National pentru Siguranta Transporturilor (NTSB) din SUA, o parte din vina pentru acel accident al masinii Tesla o are compania Apple.

Desi NTSB a invinuit in principal Tesla pentru accidentul masinii, consiliul pare sa creada ca si Apple ar trebui sa-si asume o parte din vina. Dar de ce? In afara de faptul ca victima din accidentul masinii Tesla era un inginer Apple, ce legatura are accidentul cu Apple?

CITESTE SI:  De ce Qualcomm a achizitionat aceasta companie de cipuri

Dupa cum se pare, victima juca jocuri pe iPhone-ul sau oferit de compania Apple, atunci cand accidentul masinii Tesla a avut loc. NTSB invinuieste Apple pentru faptul ca nu a trecut la masuri suficiente pentru a se asigura ca angajatii sai nu isi folosesc telefoanele in timp ce conduc.

Conform unei declaratii a presedintelui NTSB, Robert Sumwalt: “Permiteti-mi sa revin la problema distragerii atentiei soferului – una care implica rolul angajatorilor. Angajatorii au un rol critic in reducerea problemei sofatului in timp ce soferului i se distrage atentia. La NTSB, noi credem in a conduce prin oferirea unui exemplu. In urma cu un deceniu, sub conducerea unei foste colege de-a mea si presedinte al NTSB, Debbie Hersman, NTSB a implementat o politica de anvergura care interzice utilizarea dispozitivelor electronice personale in timpul sofatului. Stim ca astfel de politici reduc pierderile de vieti omenesti in accidente”.

CITESTE SI:  Cand ar putea sosi primul iPhone 5G al Apple
CITESTE SI:  Noul CEO al companiei Alphabet care detine Google

Ca sa oferim credit companiei Apple, aceasta a implementat pentru iPhone un mod pentru sofat care, daca detecteaza ca utilizatorul se afla in masina, va opri notificarile si alertele, pentru ca soferul sa se poata concentra pe sofat.

Cu toate acestea, pana la urma, daca o persoana doreste cu adevarat sa-si foloseasca telefonul in timp ce sofeaza masina, nu suntem siguri daca persoana respectiva poate fi impiedicata.