fbpx

Cum doreste Apple sa-i mentina in alerta pe pasagerii masinilor autonome

Cum doreste Apple sa-i mentina in alerta pe pasagerii masinilor autonome

Unul dintre beneficiile masinilor autonome este faptul ca acestea te pot transporta fara sa fie nevoie de soferi, deci nu e nevoie sa conduci si poti participa la trafic in calitate de pasager. Cu toate acestea, trebuie sa ramai atent, pentru a evita accidente in trafic. Compania Apple din Statele Unite a gasit o modalitate de a-i mentine pe pasagerii acestor autoturisme in alerta.

Unul dintre avantajele masinilor autonome (care conduc pe cont propriu) este ca, desigur, conduc fara sofer. Asta inseamna ca, in teorie, poti fi pasager si te poti ocupa de altceva in timp ce masina autonoma se conduce.

CITESTE SI:  Apple incearca sa convinga Samsung sa reduca pretul displayurilor OLED, se pare

Cu toate acestea, acest lucru nu e tocmai recomandat, deoarece exista situatii in care este nevoie de interventia umana si, daca pasagerul este distras, pot aparea consecinte dezastruoase.

Compania Apple din Statele Unite considera ca are o solutie la aceasta problema si, potrivit unui brevet descoperit de AppleInsider, se pare ca compania Apple a gasit o modalitate de a-i mentine pe soferi/pasageri in alerta chiar si intr-o masina autonoma.

CITESTE SI:  Care tara a lansat prima centrala nucleara plutitoare din lume

Modalitatea companiei Apple implica notificari si alerte. Dupa cum poti vedea in diagrama de mai sus, se arata modul in care un iPad sau un iPhone de la Apple poate fi folosit pentru a afisa alerte in timp ce masina autonoma conduce, soferul fiind astfel instiintat cu privire la ceea ce se intampla in jurul lui, cum ar fi atunci cand se schimba lumina la semafor, cu privire la obstacolele de pe drum si asa mai departe.

CITESTE SI:  Foxconn lucreaza, se pare, la carcase in intregime din sticla pentru iPhone-ul pentru 2017

Se merge pe presupunerea ca soferul/pasagerul isi foloseste dispozitivul Apple in timp ce masina autonoma in care se afla se deplaseaza, ceea ce inseamna ca aceste alerte vor castiga atentia soferului/pasagerului.

Compania Apple din Statele Unite a implementat anterior o functie “anti-deranjare” in iOS si, atunci cand detecteaza ca soferul conduce masina, vor fi inchise notificarile iPhone-ului pentru a preveni distragerea atentiei.