fbpx

Compania taiwaneza care isi aduce scuterele electrice in India

Compania taiwaneza care isi aduce scuterele electrice in India

O anumita companie taiwaneza se extinde dincolo de tara sa de origine. Aceasta tocmai a anuntat un parteneriat cu producatorul Hiro MotorCorp din India pentru a-si aduce acumulatorul detasabil si scuterele electrice in India.

Ca parte a acestui acord, producatorul indian va construi scutere electrice bazate pe tehnologia companiei taiwaneze Gogoro si va instala si statiile de inlocuire a acumulatorului ale Gogoro in orasele din intreaga tara.

Vehiculele electrice ar putea reduce o parte din poluarea din India si chiar si Tesla exista pe acea piata. Dar construirea infrastructurii de incarcare va fi o provocare pentru orice companie care intentioneaza sa construiasca un business acolo.

CITESTE SI:  Dell s-ar putea vinde unei companii pe care deja o detine

Insa e o poveste diferita acum, mai ales pentru vehiculele Gogoro, companie taiwaneza care a fost infiintata de doi fosti directori HTC in urma cu un deceniu.

Scuterele electrice sunt mai compacte si consuma mai putina energie. Iar scuterele electrice Gogoro sunt alimentate de acumulatori detasabili. Gogoro si-a petrecut ultimii ani incurajand companii precum Yamaha si Suzuki sa opteze pentru electricitate, semnand acorduri cu ele pentru a licentia acumulatorii plug-and-play.

CITESTE SI:  Cu ce sistem de operare propriu trebuiau sa vina smartphone-urile Huawei din octombrie

Dar parteneriatul cu Hiro MotorCorp e mai implicat, deoarece cele doua companii vor crea o societate comuna in India pentru a construi scutere electrice si statii de inlocuire a acumulatorilor detasabili.

Conform Gogoro, a instalat 2000 de statii in Taiwan si in fiecare zi au loc 265.000 de inlocuiri de acumulatori. Popularitatea vehiculelor electrice pe doua roti se extinde in China, dar si in tari precum Vietnam si Coreea de Sud.

CITESTE SI:  Compania care va interzice anunturile politice dupa scrutinul de pe 3 noiembrie din SUA

In comparatie, acestea sunt practic absente in India. Producatorul Hiro MotorCorp din New Delhi conduce lumea in ceea ce priveste motocicletele si scuterele vandute, iar prezenta sa in India e extinsa.