Intr-o anumita tara, compania Google din Statele Unite a fost de acord sa-i plateasca pe editorii de stiri pentru a avea dreptul de a folosi sectiuni din stirile lor. Desi initial compania din Statele Unite a fost reticenta in aceasta privinta.
Cand vine vorba despre relatia dintre compania din Statele Unite si editori, lucrurile sunt destul de incurcate. Fara motorul de cautare Google, o multime de site-uri web si articole n-ar mai putea fi gasite.
Dar fara aceste site-uri web si articole, nu ar exista niciun motiv pentru ca motorul de cautare sa existe. De-a lungul anilor, Google a fost optimizat pentru a afisa cat mai multe informatii posibil.
La randul sau, acest lucru i-a deranjat pe editorii care considera ca ar trebui sa fie platiti de Google pentru ca acesta sa foloseasca parti din continutul lor.
Din fericire pentru editorii din Franta, compania din Statele Unite va plati editorii pentru a folosi fragmente din stirile lor. Inainte de asta, compania s-a cam opus ideii, argumentand ca motorul de cautare le aduce acestor site-uri web trafic.
Cu toate acestea, datorita implementarii de catre Franta a unui regulament, companiile Google si Facebook din Statele Unite sunt obligate sa plateasca site-urile de stiri din Franta pentru a avea dreptul de a le folosi continutul.
Nu doar Franta incearca sa oblige aceste companii sa-i plateasca pe editori. In Australia, autoritatea de supraveghere pentru consumatori din tara intentiona in 2020 sa propuna un cod de conduita care sa oblige companii precum Google sa plateasca site-urile de stiri.
Ce parere ai despre aceasta stire? Crezi ca e corect ca companii precum Google si Facebook sa fie obligate sa-i plateasca pe editori pentru stiri, in Franta si in alte tari?