fbpx

Ce precizie are un sistem AI Google la detectarea cancerului de san metastatic

Ce precizie are sistemul AI Google la detectarea cancerului de san metastatic

Tumorile metastatice – celulele canceroase care se desprind de tesutul lor de origine – calatoresc prin corp prin sistemul circulator sau limfatic si formeaza noi tumori in alte parti ale corpului. Si sunt dificil de detectat, dar aici intervine AI.

Una dintre cheile de a combate anumite boli este prin detectarea timpurie. Acest lucru permite ca un tratament sa fie inceput mai devreme si impiedica raspandirea si agravarea bolii.

Acest lucru se aplica si la cancer, adica detectarea timpurie poate duce la sanse mai mari de supravietuire. Stiinta si tehnologia au jucat niste roluri importante in acest sens.

CITESTE SI:  Cum ar putea fi detectata insuficienta renala cu 48 de ore inainte de a avea loc

De fapt, Google pare sa contribuie la acest lucru, lucrand cu cercetatorii de la Centrul Medical Naval San Diego pentru dezvoltarea unui sistem AI (inteligenta artificiala) care depisteaza cancerul de san metastatic.

Sistemul AI al Google poate detecta cancerul de san metastatic. De fapt, se pare ca sistemul AI al Google functioneaza foarte bine, avand o precizie de 99% cand vine vorba despre detectarea cancerului de san metastatic.

CITESTE SI:  O drona taie curentul pentru 1600 de oameni in Mountain View si duce la evacuarea unei biblioteci

Sistemul de inteligenta artificiala al Google se bazeaza pe Inception-v3 care este un model deep learning bazat pe recunoasterea imaginilor. Cercetatorii Google au testat sistemul lor AI si, cum am spus, a obtinut un scor de precizie de 99,3% a detectarii.

Desi nu a fost perfect si ca, din cand in cand, a identificat gresit anumite lucruri, pare ca sistemul AI cu precizie de 99% al Google e mai bun decat un patolog practicant care a fost insarcinat cu evaluarea acelorasi diapozitive pentru cancerul de san metastatic.

Ei bine, aceasta nu e prima data cand vedem AI folosita in medicina sau cancer. Anterior, cercetatorii au dezvoltat inteligenta artificiala care poate detecta cancerul de piele si cancerul intestinal.

CITESTE SI:  Motivul pentru care Google nu va mai afisa rezultatele in timp ce tastezi cautarea

Sistemele AI nu vor inlocui medicii prea curand, nici nu ar trebui, dar precizia si capacitatea lor de a detecta lucruri mai repede va ajuta fara indoiala la salvarea de vieti. La urma urmei, chiar daca este vorba de un pozitiv fals, este mai bine sa fii in siguranta decat sa-ti para rau.