fbpx

De ce tabletele iPad Pro din acest an sunt dezamagitoare

De ce tabletele iPad Pro din acest an sunt dezamagitoare

Cei care doresc sa cumpere tablete iPad Pro – lansate de compania Apple din Statele Unite in 2020 – trebuie sa afle ca acestea pot fi dezamagitoare, in functie de cum privesc clientii lucrurile.

Apple si-a lansat recent tabletele iPad Pro pentru 2020 care vin cu un cip A12Z nou, grafica imbunatatita si o cantitate mai generoasa de RAM. Avand in vedere ca anterioarele tablete Apple au fost lansate in 2018, ne asteptam ca modelele noi pentru 2020 se vor dovedi mult mai bune si performante decat predecesoarele.

CITESTE SI:  Un politician din Rhode Island vrea o taxa pe jocurile video violente

Dar nu pare sa fie cazul. Conform unor teste, imbunatatirea de performanta ale tabletelor Apple iPad Pro pentru 2020 fata de modelele din 2018 este nesemnificativa si dezamagitoare.

De exemplu, in testul Geekbench 5, modelul de tableta de 11 inci din 2020 a obtinut un scor single-core de 1114 de puncte si un scor multi-core de 4654. Asta spre deosebire de modelul din 2018 care a obtinut un scor de 1113, respectiv un scor de 4608.

Intr-un fel, acest lucru nu ar trebui sa fie surprinzator, avand in vedere faptul ca cipul A12Z este destul de similar cu cipul A12X, tot octa-core si cu frecventa de 2,48GHz.

CITESTE SI:  Cum poate sistemul AI al Kia sa ajusteze interiorul masinii in functie de starea pasagerului

Deci, in realitate, cele doua cipuri nu sunt prea diferite in ceea ce priveste performanta. Principala diferenta ar fi la GPU. Noile modele iPad Pro ale Apple – din 2020 – au un GPU octa-core (cu 8 nuclee), spre deosebire de GPU-ul cu 7 nuclee din tabletele din 2018.

Avand in vedere imbunatatirea dezamagitoare a performantei, acest lucru pare sa alimenteze zvonurile care spuneau ca Apple ar planui o alta lansare iPad Pro mai tarziu in acest an si ca atunci se va lansa un model cu performanta de varf care va folosi un ecran mini-LED.

CITESTE SI:  Tara in care vanzarile de iPhone-uri Apple au scazut cu 35%

Acestea fiind spuse, asta nu inseamna ca actualele tablete iPad Pro din 2020 ale Apple nu sunt performante. Doar ca, daca sperai la o performanta foarte imbunatatita fata de modelele din 2018, vei fi dezamagit sa afli ca nu-i asa.