fbpx

VIDEO: Unde a fost efectuata prima operatie la distanta prin 5G

Unde a fost efectuata prima operatie la distanta prin 5G

Un medic chirurg a efectuat prima operatie de la distanta folosind tehnologia mobila 5G. Acel medic a folosit tehnologia mobila pentru a efectua o operatie la o distanta de 48 de kilometri. Operatia a fost posibila datorita latentei extrem de scazute a noii tehnologii mobile.

O sa auzim mai multe despre tehnologia mobila 5G in acest an. Este una dintre tehnologiile in voga ale anului 2019. Operatorii de telefonie mobila din tari precum Statele Unite si Coreea de Sud vor crea retele 5G de consum pe masura ce producatorii de smartphone-uri lanseaza dispozitive compatibile cu aceasta tehnologie mobila.

CITESTE SI:  Solutia inedita a Facebook de a contracara interferentele straine in alegerile electorale

Tehnologia de retea de urmatoare generatie este, de asemenea, utilizata si in alte scopuri. A fost utilizata pentru efectuarea cu succes a primei interventii chirurgicale de la distanta prin 5G din lume in China.

Conform stirilor locale, primul echipament chirugical de la distanta cu noua tehnologie mobila a fost testat cu succes in China. Testul a implicat un medic din provincia sud-estica Fujian. In acea operatie a fost inlaturat ficatul unui animal de laborator de la distanta.

CITESTE SI:  Cat de capabil ar fi adaptorul de incarcare care s-ar putea sa vina inclus cu iPhone 12

Medicul a efectuat operatia prin controlarea bratelor chirurgicale robotice printr-o conexiune 5G. Timpul de intarziere a fost de numai 0,1 secunde intre dispozitivul de comanda al medicului si robotul din sala de interventii chirurgicale.

Cercetatorii spun ca aceasta viteza mare oferita de 5G poate reduce riscul de greseli medicale potential mortale. Ei spera ca operatiile de la distanta prin 5G vor deveni in curand suficient de fiabile astfel incat sa poata fi folosite in siguranta si pe oameni.

CITESTE SI:  Ce vor folosi procurorii din districtul Los Angeles pentru a solutiona mai usor 50.000 de cazuri legate de marijuana

Acest lucru ar putea duce la salvarea de nenumarate vieti, deoarece medicii calificati pentru interventii chirurgicale vor putea efectua operatii pe pacienti la distanta in locuri indepartate intr-un mod mai sigur.