fbpx

VIDEO: Cum e util acest ceas daca ai reactii alergice

Cum e util acest ceas daca ai reactii alergice

Daca sunteti o persoana care are reactii alergice adverse, cum ar fi la arahide sau la intepaturile de albine de exemplu, atunci sa aveti un EpiPen la dv. ar putea fi diferenta dintre viata si moarte.

Din pacate, aceste dispozitive pentru reactii alergice nu sunt cel mai usor de transportat. De asemenea, le poti pierde usor. Iar daca le ai intr-o geanta, acestea ar putea fi dificil de gasit.

Din fericire, se pare ca studentii de la Universitatea Rice au venit cu o idee ingenioasa. Acestia au creat un “ceas” care vine cu propria injectie cu adrenalina.

CITESTE SI:  Se presupune ca Apple lucreaza la propriul procesor grafic mobil

Asta inseamna ca, in caz de urgenta, utilizatorii isi vor putea administra rapid o injectie prin ceasul de la incheietura. Denumit EpiWear, acest ceas a fost dezvoltat de specialistii in bioinginerie Albert Han, Alex Li, Jacob Mattia, Justin Tang si Callum Parks.

Potrivit lui Tang, “Ideea a venit de la mine, pentru ca am reactie alergica la arahide. Sunt foarte constient de sine si ingrijorat cu privire la viata mea. Insa a fost intotdeauna dificil pentru mine sa duc cu mine ceva atat de voluminos si de intrusiv cand ieseam la cina cu amicii sau cand ieseam noaptea”.

CITESTE SI:  Samsung l-ar putea lansa pe monstruosul Galaxy Note 5 mai devreme

Se asteapta ca ceasul EpiWear este capabil sa livreze 0,3ml de adrenalina pe injectie, la fel ca dispozitivele pentru reactii alergice disponibile pe piata. Dispozitivul poate fi pliat in trei parti care pot fi apoi montate pentru a forma un ceas pe incheietura.

In acest moment, prototipul de ceas este cam mare, dar echipa sustine ca asa e din cauza procesului de imprimare 3D. Unul dintre scopurile echipei este sa comercializeze acest ceas pentru reactii alergice si ca in cele din urma sa fie mai ieftin si mai elegant.

CITESTE SI:  Apple vinde acum telefoane iPhone 7 si 7 Plus reconditionate

Aceste lucruri i-ar incuraja pe oamenii care au reactii alergice sa-l poarte. Acestea fiind spuse, trebuie sa ne intrebam daca un astfel de ceas sau concept pentru combaterea reactiilor alergice ar prezenta interes pentru companii ca Apple. Ultima data am auzit ca Apple lucreaza la o modalitate non-invaziva de masurare a glicemiei cu Apple Watch.