fbpx

Un rus va fi subiectul primului transplant de cap din toate timpurile

Un rus va fi subiectul primului transplant de cap din toate timpurile

Valery Spiridinov de 30 de ani sufera de o boala fatala care consta in pierderea tesutului muscular si spera sa fie prima persoana din lume al carei cap va fi transplantat pe corpul unei alte persoane. Rusul planuieste ca in anul 2017 sa aiba loc operatia, desi Biserica Ortodoxa Rusa se impotriveste acestui lucru intrucat crede ca sufletul si corpul nu pot fi separate.

Rusul sustine ca ii este un pic teama de operatia de transplant de cap fara precedent care va fi efectuata de chirurgul italian Sergio Canavero, dar doreste ca oamenii sa inteleaga ca aceasta este ultima sa sansa deoarece situatia sa se agraveaza de la an la an. Parintii sai il sustin cu tarie. Rusul are boala genetica rara Werdnig-Hoffman.

CITESTE SI:  VIDEO: Un Youtuber din Rusia ar putea fi condamnat la inchisoare pentru ca a jucat Pokemon GO

Valery Spiridinov este un om de stiinta rus in domeniul computerelor si este pregatit sa se sacrifice pentru aceasta operatie in premiera, dar doreste sa aiba capul transplantat pe un corp de barbat, nu pe unul de femeie. Rusul si parintii sai nu au renuntat niciodata la cautarea unui tratament si a precizat ca chirurgul i-a spus ca demult cauta o astfel de persoana. Rusul  este constient ca dupa operatia care va dura 36 de ore va fi in coma timp de o luna, dupa care ii va lua un an sa se recupereze.

CITESTE SI:  Cum au reusit cercetatorii cu satelitul XMM-Newton sa observe deplasarea plasmei in galaxii

Desi cei mai multi experti sustin ca o astfel de operatie de transplant de cap este imposibila, in 1954, chirurgul sovietic Vladimir Demikhov a creat 20 de patrupezi cu doua capete dar care au trait mai putin de o luna. Alexandr Javoronov – un cercetator in nano-biologie sustine ca un astfel de transplant de cap este posibil, numai ca subiectul nu va trai mai mult de o luna din cauza proceselor autoimune care constau in respingerea capului de catre corp pentru ca il considera a fi un corp strain si atacarea acestuia de sistemul imunitar.

CITESTE SI:  Ce tip de ecran ar putea sosi in premiera pe smartphone-urile iPhone 13 ale Apple

Se mai pune si problema gasirii unei persoane in moarte cerebrala care este dispusa sa-si doneze corpul, dar si a numeroaselor norme etice si sociale care vor fi puternic zdruncinate. Oricum, rusul ar putea infrunta o soarta mai rea decat moartea.