fbpx
Tara care va lansa roboti pentru a patrula pentru sanatatea publica in pandemie

Tara care va lansa roboti pentru a patrula pentru sanatatea publica in pandemie

Intr-o anumita tara, oficialii de acolo au decis sa lanseze in zone cu trafic intens pietonal niste roboti pentru a-i instiinta pe oameni in legatura cu regulile sanitare si cu comportamentul social inadecvat, pentru sanatatea publica in pandemie. Mai intai, va fi organizat un test cu doar doi roboti.

Anul trecut cand a aparut pandemia de coronavirus, Singapore a decis sa incerce noi modalitati pentru a se asigura ca oamenii se izoleaza atat cat se poate si ca nu se aduna in grupuri sau spatii publice precum parcurile.

CITESTE SI:  In ce parti ale lumii s-a intrerupt functia de apeluri video a Zoom

In acest scop, oficialii din Singapore au apelat la dispozitivul robotic Spot al Boston Dynamics. Desi Singapore pare sa tina pandemia sub control in acest moment, asta nu inseamna ca isi suspenda regulile sanitare.

De fapt, se pare ca Singapore va apela la doi roboti ca parte a unei testari pentru a patrula pentru sanatatea publica in pandemie, dar si pentru a descuraja lipsa educatiei civice.

CITESTE SI:  De ce Washington D.C. ofera gratuit casti wireless AirPods

Dispozitivele robotice, denumite Xavier, sunt echipate cu camere care pot detecta “comportamentul social inadecvat” in pandemie si care pot declansa o alerta care va notifica un centru de comanda si control.

Testarea va fi organizata in zone cu trafic pietonal intens. In timpul perioadei de testare, robotii vor fi folositi pentru supraveghere si pentru a instiinta publicul asupra comportamentului adecvat in pandemie si nu pentru aplicarea legii.

CITESTE SI:  Prima nava spatiala care decoleaza din New Mexico

Potrivit Agentiei de Stiinta si Technologie din Singapore: “Implementarea robotilor Xavier va consolida activitatea functionarilor publici, deoarece va reduce forta de munca necesara pentru patrule si va imbunatati eficienta operatiunilor”.

Ce parere ai despre asta? Chiar crezi ca acesti roboti din Singapore pot fi utili pentru sanatatea publica in pandemie? Crezi ca cetatenii din Singapore vor tine cont de sfaturile acestor roboti care patruleaza in zone in care circula oamenii?