fbpx

Tara care incearca sa fure vaccinurile pentru coronavirusul Wuhan

Tara care incearca sa fure vaccinurile pentru coronavirusul Wuhan

Serviciile de informatii din Statele Unite, Marea Britanie si Canada sustin ca o anumita tara incearca sa le fure cercetarile privind vaccinurile lor pentru coronavirusul Wuhan. Se crede ca acel grup de hackeri foloseste programe malware si phishing pentru a-si indeplini scopul de a fura cercetarile despre vaccinuri pentru coronavirusul Wuhan.

Hackeri din Rusia incearca sa fure cercetarile privind vaccinurile pentru coronavirusul Wuhan, conform serviciilor de informatii din SUA, Marea Britanie si Canada.

CITESTE SI:  Masina electrica ce rivalizeaza cu cele Tesla

Agentia Nationala de Securitate din Statele Unite a declarat ca un grup care a fost legat de serviciile de informatii din Rusia a vizat organizatiile de asistenta medicala din cele trei tari pentru a fura cercetari despre vaccinurile pentru coronavirusul Wuhan.

Grupul foloseste programe malware si phishing, conform celor trei tari. Canada a publicat ghiduri pentru a instrui organizatiile medicale pentru a-si imbunatati securitatea.

“E complet inacceptabil faptul ca serviciile de informatii din Rusia ii vizeaza pe cei care lucreaza la un vaccin pentru coronavirusul Wuhan”, a declarat Dominic Raab, secretarul de externe al Marii Britanii.

CITESTE SI:  De ce Donald Trump porneste un razboi cu internetul

“In timp ce altii isi urmaresc interesele egoiste cu un comportament nechibzuit, Marea Britanie si aliatii sai isi continua munca grea pentru a gasi un vaccin pentru coronavirus in interesul sanatatii globale”.

Acel grup al Rusiei a fost anterior legat de un hack phishing reusit asupra presedintelui de campanie al lui Hillary Clinton, John Podesta, in 2016.

CITESTE SI:  Cam ce aplicatie ar lansa Apple pentru Windows

Acest grup legat de Rusia a fost acuzat ca a vizat Comitetul National Democrat, autoritatile si alte organizatii. Rusia nu e singura tara despre care se crede ca vizeaza organizatiile de sanatate si companiile farmaceutice.

In aprilie, SUA i-au acuzat pe hackerii chinezi pentru ca au incercat sa fure cercetarile privind vaccinurile pentru coronavirusul Wuhan. Luna trecuta, hackuri similare au avut loc impotriva Serviciului National de Sanatate din Marea Britanie.