fbpx

Modul ciudat prin care o femeie a aflat ca are cancer de san

Modul ciudat prin care o femeie a aflat ca are cancer de san

Bolile sunt chestii complicate. Uneori pot ramane in stare latenta ani de zile si ies la suprafata cand e prea tarziu pentru a fi vindecate. Uneori, unii reusesc sa-si descopere bolile devreme datorita sortii, cum ar fi un cancer.

Cum a fost cazul unei femei in varsta de 41 de ani pe nume Bal Gill. Se pare ca, in timpul unei calatorii recente la Camera Obscura si Lumea Iluziilor din Edinburgh, femeia a primit un indiciu ca ar putea avea cancer de san.

CITESTE SI:  LG G4 a fost dezvaluit neoficial - specificatii

Acolo exista o camera de imagistica termica care este folosita pentru a afisa puncte de caldura. La analizarea fotografiilor, femeia a observat in acea zona o zona de caldura.

Ulterior, femeia a efectuat unele cercetari pe cont propriu si a gasit articole care indicau ca peticul de caldura ar putea fi un semn al cancerului la san.

Acest autodiagnostic s-a dovedit mai tarziu a fi adevarat dupa ce femeia s-a intalnit cu medicul ei care a confirmat ca are cancer de san in stadiu incipient.

CITESTE SI:  Sesiune Q&A 53 - Cu cine voi vota la alegerile parlamentare

Intr-o scrisoare publicata pe site-ul Camerei Obscure, femeia care a vizitat acele atractii turistice le-a multumit ca datorita lor si-a detectat cancerul de san din timp.

“Am avut doua interventii chirurgicale si trebuie sa mai trec prin una pentru a preveni raspandirea. Am vrut doar sa-mi arat recunostinta. Fara acea camera, nu as fi stiut ca am asa ceva. Stiu ca nu acesta e scopul acelei camere, dar pentru mine a fost o vizita care mi-a schimbat viata”.

CITESTE SI:  De ce unii elevi din Japonia au probleme cu vederea

Acestea fiind spuse, unii experti pun asta pe seama unei intamplari fericite. Asta pentru ca, in trecut, imagistica termica a fost folosita pentru detectarea cancerului de san, dar s-a descoperit ca nu e chiar eficienta pentru asa ceva. Deci faptul ca aceasta camera a reusit detectarea acestei boli la femeie poate fi pur intamplator.