fbpx

Cum a fost amendat pe nedrept un cuplu din cauza coronavirusului Wuhan

Cum a fost amendat pe nedrept un cuplu din cauza coronavirusului Wuhan

Coronavirusul Wuhan a dus la ordine de autoizolare pe aproape tot globul. Oamenii nu mai au voie sa iasa daca nu au motive bine intemeiate, cum ar fi cumpararea de alimente si alte lucruri de stricta necesitate. Se pare ca un cuplu din Australia a fost amendat pe nedrept pentru ca ar fi incalcat autoizolarea in timpul coronavirusului Wuhan.

Acum ca aproape toata lumea e izolata, multi oameni s-au indreptat catre retelele sociale pentru a impartasi imagini vechi de pe vremea pre-coronavirus, cand li se permitea sa se plimbe si sa calatoreasca.

Dar, in Australia, se pare ca autoritatile au amendat pe nedrept un cuplu pentru ca ar fi incalcat ordinele de autoizolare pentru coronavirusul Wuhan, pentru ce cuplul a incarcat pe Faceboook imagini cu ei in aer liber.

CITESTE SI:  Cum iti permite Google sa mentii mai bine distantarea sociala

Cuplul, Jaz si Garry Mott, se afla la domiciliu cand autoritatile au ajuns la usa lor cu o amenda de 3300 de dolari din cauza imaginilor postate. Asta pentru ca autoritatile au crezut ca imaginile cu cuplul au fost realizate recent in timpul ordinului de autoizolare pentru coronavirusului Wuhan.

Cei care incalca ordinul pot primi amenzi consistente, pentru ca oamenii sa fie descurajati sa iasa fara un motiv bine intemeiat si sa raspandeasca coronavirusul Wuhan. Cu toate acestea, ceea ce autoritatile care au oferit amenda pe nedrept nu cunosteau e ca aceste imagini cu cuplul erau vechi, fiind capturate anul trecut, inainte ca ordinele de autoizolare pentru coronavirusul Wuhan sa fie in vigoare.

CITESTE SI:  Cum va permite noul Face ID o deblocare mai usoara pe iPhone 11

Vorbind pentru Seven News, autoritatile care au amendat pe nedrept cuplul au declarat: “Ocazional, se comit erori. De aceea exista un proces de analiza pentru a ne asigura ca astfel de cazuri sunt identificate si rectificate”.

Acestea fiind spuse, acest incident a iscat cateva intrebari despre modul in care a fost rezolvata situatia. Autoritatile insista ca nu monitorizeaza retelele sociale si ca au reactionat si amendat cuplul doar dupa o informare publica.

CITESTE SI:  Ce boala cardiaca avea un individ care a fost alertat de Apple Watch

Cu toate acestea, s-a dezvaluit recent ca autoritatile foloseau sistemul de recunoastere faciala AI al ClearView – care ar fi putut semnala acele imagini.

Dar autoritatile insista ca nu au procedat asa in cazul cuplului amendat din cauza coronavirusului Wuhan. Femeia amendata pe nedrept a declarat pentru Daily Mail ca autoritatile le-au spus sa nu mai posteze imagini in timp ce ordinul de autoizolare pentru coronavirusul Wuhan este in vigoare.