fbpx

La ce e folosit robotul Spot in Singapore

La ce e folosit robotul Spot in Singapore

Spot este un robot cu patru membre si care este creat de compania Boston Dynamics. Este un robot destul de capabil si interesant si care si-a dovedit utilitatea intr-o multime de situatii. Acum Spot a ajuns sa fie folosit si sa se plimbe intr-un parc din Singapore. Dar nu degeaba.

Intr-un moment in care pur si simplu impartirea spatiului cu alti oameni se poate dovedi daunatoare din cauza coronavirusului Wuhan, guverne, aeroporturi si spitale din lume descopera utilitatea robotilor.

CITESTE SI:  Cat timp ii ia pe traseul New York - Londra avionului de pasageri care zboara cu de 5 ori viteza sunetului

Acestia pot fi folositi pentru a curata suprafetele si sa livreze marfuri. Cea mai recenta implementara a lor vine din Singapore, unde autoritatile municipale folosesc robotul Spot al Boston Dynamics pentru a le reaminti vizitatorilor parcului din Singapore sa pastreze o distanta sigura unul fata de celalalt, pentru coronavirusul Wuhan.

Incepand de astazi, o unitate locala va patrula in parcul Bishan-Ang Mo Kio din tara (care e si oras), ca parte a unui test de doua saptamani, difuzand mesaje preinregistrate pentru a le reaminti vizitatorilor parcului sa respecte masurile de distantare sociala.

CITESTE SI:  Sony spune de ce a inlaturat jack-ul pentru casti din Xperia XZ2

Autoritatile din Singapore sustin ca Spot nu va fi folosit pentru identificarea persoanelor. Robotul este echipat cu camere care vor fi folosite pentru a estima numarul de vizitatori din parc, dar Consiliul National al Parcurilor din Singapore (NParks) sustine ca Spot nu va colecta date personale si nici nu va folosi imaginile video pentru a identifica persoane.

CITESTE SI:  Nokia creeaza o jacheta inteligenta pentru politisti, medici si pompieri

Spot este controlat de la distanta, dar are senzori integrati pentru a evita coliziunile si va fi insotit de un ghid. In cazul in care testul are succes, NParks sustine ca robotul va fi probabil implementat full-time in timpul orelor de varf in parcul din Singapore. Utilizarea robotului Spot in Singapore va reduce necesitatea personalului uman de a patrula si va scadea riscul expunerii la coronavirusul Wuhan.