fbpx
Dispozitivul portabil util pentru citit pentru cei cu deficiente de vedere

Dispozitivul portabil util pentru citit pentru cei cu deficiente de vedere

O anumita companie a anuntat anterior ca va prezenta un nou dispozitiv menit sa usureze cititul celor cu deficiente de vedere, cu dislexie sau cu afazie. Acel device e unul portabil si nu e prea voluminos. Cei care citeau cu greu acum au la dispozitie aceasta solutie.

Vederea de calitate buna e probabil ceva normal pentru o multime de oameni, cel putin pana va veni ziua in care si acestia vor avea deficiente de vedere.

CITESTE SI:  iPhone 7 Plus a fost al doilea cel mai bine vandut smartphone din China anul trecut

Exista o multime de oameni care au deficiente de vedere in prezent, dar vestea buna e ca, datorita tehnologiei, macar cititul nu va mai fi o problema.

Asta conform companiei OrCam care a anuntat ca isi va prezenta dispozitivul portabil OrCam Reader, un dispozitiv portabil care foloseste inteligenta artificiala pentru a fi de folos celor care au dificultati de citit.

Printre aceste dificultati de citit se numara dislexia, afazia si deficientele de vedere moderate, dispozitivul portabil fiind util si celor care pur si simplu sunt prea obositi ca sa citeasca.

CITESTE SI:  La ce sunt folositoare aceste masti fitness

OrCam Reader va folosi algoritmi AI si o simpla activitate point-and-click pentru a le permite cu usurinta utilizatorilor sa scaneze paragrafe de text, indiferent ca este vorba despre un ziar, o carte sau un PC. Dispozitivul portabil OrCam Reader va citi textul utilizatorului.

OrCam nu e straina cand vine vorba despre tehnologia bazata pe vedere. Compania a prezentat anterior OrCam MyEye 2.0 la evenimentul de tehnologie CES acum cativa ani.

CITESTE SI:  Conectarea cu Apple nu va mai fi disponibila pentru aceste conturi

De asemenea, compania nu ar fi prima care vine cu acest tip de tehnologie utila pentru persoanele cu deficiente de vedere sau citit. Exista device-uri alternative de citit precum Lexilight care e util celor cu dislexie. Ce crezi despre dispozitivul portabil OrCam Reader? Ti-ar fi de folos acest dispozitiv portabil echipat cu inteligenta artificiala?