fbpx

De ce YouTube a eliminat 30.000 de clipuri video despre vaccinurile COVID-19

De ce YouTube a eliminat 30.000 de clipuri video despre vaccinurile COVID-19

30.000 de clipuri video despre vaccinurile COVID-19 au fost eliminate de pe platforma YouTube, conform unor noi stiri. Acest lucru se datoreaza unor noi politici ale companiei YouTube din Statele Unite. Unii nu sunt de acord.

Compania YouTube din Statele Unite a eliminat 30.000 de clipuri video pe motiv ca raspandeau dezinformare despre vaccinurile COVID-19, relateaza Axios.

Detaliile despre eliminari vin la 6 luni dupa ce compania din Statele Unite si-a actualizat in premiera politicile pentru a aborda dezinformarea despre vaccinurile pentru COVID-19.

CITESTE SI:  Tarile care nu mai participa la Jocurile Olimpice din Tokio

Pana in luna octombrie, YT avea diverse politici generale pentru dezinformarea pentru coronavirus, dar acele politici nu abordau in mod specific serurile.

Compania YouTube din Statele Unite a eliminat peste 800.000 de clipuri video pentru raspandirea de dezinformare despre COVID-19 din februarie anul trecut pana in ziua de azi, potrivit Axios.

CITESTE SI:  Barack Obama primeste inca un cont de Twitter

Dar, pe masura ce disponibilitatea serurilor de imunizare a crescut, problema dezinformarii serurilor a devenit mai urgenta pentru platforme. Facebook si Twitter si-au extins, de asemenea, politicile pentru a reduce dezinformarea despre vaccinurile COVID-19 in ultimele luni.

Dar, spre deosebire de Facebook care a anuntat ca intentioneaza sa reduca dezinformarea despre toate vaccinurile, politicile platformei de clipuri video YouTube se aplica doar unui subset specific de afirmatii despre vaccinurile pentru COVID-19 care nu corespund cu indrumarile oficiale din partea Organizatiei Mondiale a Sanatatii si ale altor autoritati.

CITESTE SI:  Astfel YouTube va deveni o destinatie de cumparaturi

Ce parere ai despre asta? Crezi ca e in regula ca YouTube si alte platforme online sa inabuse orice parere care nu corespunde cu indrumarile din partea Organizatiei Mondiale a Sanatatii? Crezi ca populatia nu poate deosebi dezinformarea de informare, de sunt necesare eliminari de clipuri video in masa?