fbpx

De ce OMS se alatura platformei TikTok

De ce OMS se alatura platformei TikTok

OMS a decis sa se alature platformei online TikTok care se concentreaza pe clipurile video scurte. Organizatia Mondiala a Sanatatii va folosi platforma din China pentru a ajunge, intr-un anumit scop, la numarul imens de utilizatori ai respectivei platforme de clipuri video.

OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii) are in mod clar un interes de a opri dezinformarea legata de coronavirusul Wuhan, iar acest lucru o indreapta catre destinatii online pe care nu le-a avut in vedere pana acum.

Se pare ca OMS s-a alaturat platformei TikTok, iar primele sale clipuri video incarcate pe platforma sunt, in mod nesurprinzator, destinate reducerii riscului de raspandire a coronavirusului Wuhan.

CITESTE SI:  Aceste aplicatii vor fi interzise in SUA de duminica

OMS explica cum ne putem mentine in siguranta, cum sa folosim o masca si daca avem in primul rand nevoie de o masca, pentru coronavirusul Wuhan. Organizatia Mondiala a Sanatatii subliniaza ca nu ai nevoie de masca daca nu prezinti simptome.

Clipurile video incarcate de organizatie nu vor concura cu cele mai recente tutoriale sau cu clipurile de comentarii politice, dar acestea obtin o audienta semnificativa.

CITESTE SI:  Reactia mea pentru cei care ma acuza ca "ciordesc" filmulete, desi ii acuz pe altii de acelasi lucru

Clipul video initial a ajuns la peste 6,5 milioane de vizualizari pana acum, in timp ce al doilea a ajuns la peste 252.000. Gizmodo a mentionat ca OMS nu e prima organizatie la nivel mondial care foloseste TikTok pentru a reduce dezinformarea.

Unicef si altele sunt deja active acolo. Cu toate acestea, este important ca Organizatia Mondiala a Sanatatii a deraiat de la calea sa si s-a alaturat platformei video TikTok.

CITESTE SI:  De ce YouTube a eliminat clipuri video cu lupte intre roboti

Nu doar ca TikTok reprezinta o audienta online uriasa, dar exista deja unii utilizatori TikTok care pretind in mod fals ca au fost infectati cu coronavirusul Wuhan si care raspandesc panica.

Desi TikTok a spus ca ofera acces facil la resurse de incredere (inclusiv de la OMS) persoanelor care cauta hashtag-uri pentru coronavirusul Wuhan, prezenta OMS pe acea platforma video ar putea fi cruciala pentru oferirea de informatii verificate despre coronavirusul Wuhan.